Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? 2024-2025 üniversite kayıt takvimi belli oldu!

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 2024-2025 akademik eğitim yılının ne zaman başlayacağı gündeme geldi. Peki üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? 2024-2025 üniversite kayıt takvimi belli oldu!
Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? 2024-2025 üniversite kayıt takvimi belli oldu!
GİRİŞ 16.08.2024 15:38 GÜNCELLEME 16.08.2024 15:42

ÖSYM duyurusu ile üniversite yerleştirme sonuçları 13 Ağustos tarihinde erişime açıldı. Uzun sürenin ardından kampüslerde ve yurtlarda öğrenciler için hazırlıklar sürerken, YÖK açıklamalarına gözler çevrildi. Özel üniversiteler ile vakıf üniversitelerinde ders kayıtlarının tamamlanmasının ardından 2024-2025 güz dönemi üniversiteler açılacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS tercih sonuçları, 13 Ağustos'ta erişime açıldı. YKS tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşen öğrenciler için üniversite kayıt takvimi belli oldu.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2024-YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2024-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. YKS sonuçlarına göre bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversiteler özerk yapıda olduğundan kendi akademik takvimlerini kendileri belirliyor. Üniversitelerin güz dönemi başlangıç tarihleri farklılık gösterebiliyor. Sizde eğitim aldığınız üniversitenin akademik takvimine resmi internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Üniversite kayıtları, adayların e-Devlet üzerinden veya üniversitelerin belirlediği kayıt merkezlerinde yapılabilecek. Adayların, kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak belirtilen tarihlerde başvuruda bulunmaları önemlidir. E-Devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayan adayların, kayıt belgelerini fiziki olarak üniversiteye teslim etmeleri gerekmeyebilir.

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dâhil edilmeyecektir. Sağlık raporu vb. istenen programlara yerleşen öğrencilerin açıklanan tarihler arasında istenen belgeler ile birlikte ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurmaları gerekmektedir.

Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 ülkeden son dakika İran ve Rusya kararı! Resmen ilan ettiler! İran'dan misilleme...
Otomobil devi 1,5 milyon aracını geri çağıracak! Sektörde kriz büyüyor...