Amasya

Amasya'da kurt saldırısı: Sürü 44 koyunu telef etti!

11:15 08 Ekim 2024
Amasya'da kurt saldırısı: Sürü 44 koyunu telef etti!

Amasya’nın Suluova ilçesinde ağıla giren kurtlar, 92 koyundan 44'ünü telef ederken, 15'inin ağır yaraladı. Koyunları telef olan Hüseyin Akbulut ise zararının büyük olduğunu söyleyerek yetkililerden destek istedi.

Olay, ilçeye bağlı Ortayazı köyünde gece saatlerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, küçükbaş hayvan besiciliği yapılan ağıla giren kurtlar içeride bulunan 92 koyundan 44’ünü boğarak telef etti, 15’ini de çeşitli yerlerinden ağır yaraladı.

"ZARARIM ÇOK BÜYÜK"

Sabah ağıla doğru geldiğinde çevrede yerde yatan hayvanlarıyla karşılaşan sürü sahibi Akbulut, “Sürümün yarısı telef oldu. Besleyip büyüttüğüm hayvanlarımın kurtların saldırısı sonucu telef olmasından dolayı çok üzgünüm. Zararım da çok büyük.” dedi.

10'DAN FAZLA KURT SALDIRDI

Daha önce de ağılına gelen kurtların köpekleri tarafından kovalandığını ancak çevredekilerin şikayeti sonucu sürüsünün korunmasına destek olan köpek sayısını azaltmak zorunda kaldığını anlatan evli ve 2 çocuk babası Akbulut, “Köpeklerimin ikisini başka arkadaşlara vermek zorunda kalmıştım. Bu saldırıda 10’dan fazla kurdun geldiğini düşünüyoruz. Bağlı olan köpeğim ise bir şey yapamamış.” diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.