Clinton: Kaddafi'nin eşi ve kızı Tunus'ta

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin eşi ve kızının Tunus'a sığınmak için Libya'dan kaçtığını söyledi.

Clinton: Kaddafi'nin eşi ve kızı Tunus'ta
Clinton: Kaddafi'nin eşi ve kızı Tunus'ta
GİRİŞ 20.05.2011 09:13 GÜNCELLEME 20.05.2011 09:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Clinton, Amerikan CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun Kaddafi rejimi üzerindeki baskısının yavaş, ancak sürekli ilerleme kaydettiğini belirtti. Clinton, ''Artan baskının Kaddafi'nin eşi Safiye ve kızı Ayşe'yi Libya'dan komşu Tunus'a kaçırdığını" ifade etti.

Kaddafi'nin eşi ve kızının son 48 saatte ülkeden kaçtığını kaydeden Clinton, Libya Petrol Bakanı Şükrü Ganem'in de, Muammer Kaddafi rejimini terk ederek Tunus'a gittiğini hatırlattı.

Ganem'in hükümeti terk etmesi, Libya'nın eski Dışişleri Bakanı Musa Kusa'nın Londra'ya kaçmasının ardından Kaddafi hükümetine inen en ağır ikinci darbe olarak kabul ediliyor. Bakanın pazartesi günü Tunus'a geçiş yaptığına inanılıyor.

El Cezire televizyonu Kaddafi'nin eşi ile kızının Tunus'a gittiklerini duyururken, Tunuslu bir hükümet kaynağı, iki kadının Tunus'ta bulunduğuna ilişkin bilgilerin yanlış olduğunu, Libya liderinin ailesinden kimsenin Tunus sınırını geçmediğini söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • adam turk 13 yıl önce Şikayet Et
    akdeniz abd gölü yapılmaya çalışılıyor. dikkat ediyorumda ak denizin etrafında karmaşa var. önce türkiyede denediler tutturamadılar. mesela bulgaristan romanya polanya, yunanistandan çokdaha sonradan ab ye girmesine rağmen, neden oralarda karmaşa yok? bence yunan adaları elde edilip afrika arabistan ve asyayı kontrol için diye düşünüyom. senaryo gereği ladin ölmesi gerektini 1 yıl önce yazdım. o filme küllü inanmıyom. tüm eleştirime rağmen kızmama rağmen yine akp yi destekliyecem. obamadanda gıcık olmaya başladım. zehiri tatlı sözlerele içiriyor. iranı destekliyorum. batılıları bu ham düşüncelerden insanlığa davet ediyorum. yalancılığınızı daha fazla yutturamazssınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lübnan'dan İsrail açıklaması: Dünyaya çağrı yapıldı
Bir metrobüs kazası daha: Yaralılar var!