Irak'ta toplam kaç ABD askeri öldü

Irak'ta 9 yıldır hakim olan Amerikan askeri varlığı sona erdi. David Hickman, Irak'ta ölen ''son Amerikan askeri'' oldu. Peki Irak'ta toplam kaç ABD askeri yaşamını yitirdi?

Irak'ta toplam kaç ABD askeri öldü
Irak'ta toplam kaç ABD askeri öldü
GİRİŞ 19.12.2011 00:38 GÜNCELLEME 19.12.2011 00:38
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait MQ-1 Predator insansız hava aracı, Irak’taki son ABD askerlerinin sınır kapısından Kuveyt’e geçiş anlarını görüntüledi.

Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (USAFCENT)’in yayınladığı “tarihi” görüntüler dün çekildi. USAFCENT’ten yapılan açıklamada, Kuveyt’e geçiş yapan 505 askeri taşıyan 125 kara aracının güvenliğinin sağlanması için toplam 14 jet ve insansız uçağın kullanıldığı belirtildi. Açıklamada, “Bu geçiş, sadece savaşın sonlanması değil, ABD’nin Irak’la olan ilişkilerinde yeni bir başlangıç evresi” denildi.

Kitle imha silahları sahibi olmakla itham edilen Saddam Hüseyin'e karşı 19 Mart 2003’te başlayan Irak işgali, 4 bin 747 Amerikan askerinin hayatına mal oldu. Pentagon, yol kenarına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 14 Kasım'da ölen 23 yaşındaki askerin Irak’ta hayatını kaybeden son asker olduğunu bildirdi. 500 üste 170 bin ABD askeri görev yapıyordu. Yüzbinlerce Iraklı yaşamını yitirdi. Saddam Hüseyin'in devrilmesini Irak'ta asayişin çöktüğü, mezhep çatışmalarının tırmandığı bir dönem izledi. Savaşın Amerikan hazinesi maliyeti ise 800 milyar doları aştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 14
  • adolf hitler 12 yıl önce Şikayet Et
    net sayı 55089. işte bu kadar abd askeri öldü net rakam bu gerisi palavra..sadece bir üsse yapılan baskında ölü sayısı 3870.1300 direnişçi bir gece bu baskını yaptı..ırakta çalısıyordum o zamanda yıl 2006 ocak 30
    Cevapla
  • Gültekin kaya 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu rakamlar kesin yalan. Bu ölü sayisi 4500 'ü 2005 yilindan beri ayni sayindan bahsediyorlar , halbulki direniscilerin saldirilari bügüne kadar devam etti yani ölü ABD askerleri 4500 'den kesin fazla arti 25.000 ile 30.000 ABD yarali asker var hemde cogu agir yaralar aldilar iki eli bir bacagi kopmus veya vücüdunun muhtelif yerinde azalari kopmus bunlar da ölü sayilir cünkü bir daha ne askerlik nede is yapabilirler dikkat edin yaralilardan bahsetmiyorlar ABD Irak rezil oldu Zafer degil yenildi ama kibirinden kabul etmiyorlar, zannetiller ki Irak'i isgal etmek piknike gitmek gibi ama öyle Plan yaptilar ki 10 sene ambargo verdiler ki Irakin elindeki silahlar önce cürüsün saddam bir ucagini bir cok tankini hareket ettiremedi parca yok diye , yani ABD kendini büyük süper güc gösteriyor ama eger saddam elinde iyi hava savunma sistemleri yani füze leri olsaydi ABD iraki isgal edemezdi bu Türkiye icin de gecerli güclü hava savunma sistem füzeleri bize lazim, stinger yani asker omuzdan atabilan füzeler.
    Cevapla
  • başar uyandıran 12 yıl önce Şikayet Et
    o ölen amerikan askerleri için ne çok ağlayanlar var.bilhassa pensilvanyada. dua edenler gözyaşı dökenler.
    Cevapla
  • rebinos 12 yıl önce Şikayet Et
    dikkat !!!. Irakta milyonun üzerinde insan öldü ! Ve bunların yüzde 90'nının elinde hiç silah yoktu ! Cehennem olmasa çekilmez bu dünya...
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 12 yıl önce Şikayet Et
    Haber Yanlış. O rakam 4747 değil, çok daha fazla.. Zira Irak'taki ABD askeri arasında ABD vatandaşı olmayan ve sırf 2 yıl askerlik yaparsa Green Card alacağı vadedilen Filipinli, Nepalli, Çinli, Meksikalı, Guatemalalı vs. onbinlerce insan vardı.. Bunlardan ölenler olduğu zaman çoğunlukla kayda geçmiyorlar ve o "death toll" artmıyordu.. Bu 1. yanlış.. 2. Yanlış ise ABD'nin yok 300-500bin insan öldürdüğüdür, ki alakası yoktur.. ABD sıradan halktan ayda 3-5 kişiyi bazen panikten, bazen de yanlışlıkla öldürürdü. Lakin Irak halkı kendi kardeşlerini ayda 3000-5000 arasında öldürürdü.. Mansur'da bir caddenin bir ucunu tutan Sünniler adı Ali, Hasan, Hüseyin, Cafer olanları; diğer ucunu tutan Şiiler adı Ömer ve Osman olanları öldürüyor, cesetleri de çöp tenekesine atıyordu.. Bağdat'ta bir mezheple ilişkilendirilebilecke bir isme sahip herkes sahte nüfus cüzdanı almış, Muhammed adı ile gezmekteydi.. Hakikat böyle iken vur abalıya tarzı tüm suçu ABD'ye atmak komik..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den son dakika 'teğmenler' açıklaması!
Son dakika: AK Parti'den Harp Okulu'ndaki tartışılan görüntülere ilişkin açıklama!