Ankara

103 yıllık şehit mezarıyla birlikte yaşayan aile

15:33 24 Ağustos 2024 20 Yorum Var
103 yıllık şehit mezarıyla birlikte yaşayan aile

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Evliyafakı Köyü'nde bir evin avlusunda, 103 yıl önce gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesi'nde şehit düşen bir askerin mezarı bulunuyor.

Sakarya Meydan Muharebesi zaferinin üzerinden tam 103 yıl geçti. Türk askerinin kanıyla yazılan destan, 22 gün 22 gece sürdü.

Türk ve Yunan askerlerinin karşılıklı çarpışmalarının bir bölümü, Polatlı'nın Evliyafakı köyünde gerçekleşti. Bu köyde 600'e yakın şehit yatarken, bazı evlerin avlularında da şehit mezarları yer alıyor.

"AVLUMUZDA OLDUĞU İÇİN GURURLUYUZ"

Evliyafakı Köyünde evinin avlusunda bir şehit mezarı olan Maksut Kaplan yaptığı açıklamada, “Babam ve babaannem evin temelini kazarken burada şehit kemikleri bulunmuş. Bir düğme vardı asker olduğuna dair. Temelden çıkarıp bu 2 ila 3 metre ileriye bu gömülü olan yerde mezar yapıldı. Hocayı getirip namazını kılıp buraya gömdüler. Avlumuzda olduğu için gururluyuz. Korkmuyoruz, daha da güvencedeyiz” şeklinde konuştu.

"ŞU AN KÖYÜMDE 600'E YAKIN ŞEHİT YATIYOR"

Evliyafakı Köyü muhtarı Kemal Karaduman ise açıklamasında, “Bu köyün muhtarı olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü şehitler diyarıdır. Şu an da köyümde 600'e yakın şehit yatıyor. 2 tane şehitliğimiz var. Milletin bahçelerinde 4 tane şehidimiz var. Bunlar Sakarya Meydan Muharebesinden kalma. Mevcutta 7 tane bu şekilde daha var ama hiç ilgi gösterilmedi. Harabe şeklinde duruyor. Ne mutlu ki bize şehitlerimizle beraberiz” ifadelerini kullandı.

Evliyafakı köyü sakinleri, yetkililerden şehit mezarlarına bakım yapılmasını istiyor.

YORUMLAR

20 Yorum Var
  • TOROSKAPLANI01 3 hafta önce Şikayet Et
    Annemin rahmetli aneannesi Yemen Türküsünü söylerken gözlerinden yaşlar akarmış Mektebin Bacaları Ayağında Kundura mırıldandığı türkülermiş ama Yemen Türküsü yokmu meğer sevdiği nişanlısı Yemen cephesine gitmiş şehit düşmüş dönmemiş rahmetli byüknenemiz doğayı bitkileri çok severmiş annem sıklıkla bahseder.Biz böyle bir milletiz asiliz Allah rahmet eylesin şehitlerimize ve ölmüşlere.
    Cevapla
  • İsmail 3 hafta önce Şikayet Et
    Gerçek kahramanlar, sözde degil
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Haymana✓Polatli 3 hafta önce Şikayet Et
    Polatlı ya bağlı değil Haymana ya bağlı
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Haluk aktaş 3 hafta önce Şikayet Et
    "Şehit mezarlığına" bakım yapılmasını istiyorlar...kendileri acaba holding mı yönetiyorlar merak ediyorum
    Cevapla
  • Yakup Toker 3 hafta önce Şikayet Et
    Kayseri Karakaya köyünden olan bir akrabamız orada düşmanla savaştı. Ve hep anlatırdı Polatlı’da epeyce Düşman Yunanlı kefereleri nasıl geberttiğini. Allah geçmişlerimize rahmet eylesin ve bizlerede Mescidi-Aksada CENK nasip eylesin İnşaAllah. Amiin Amiin Amiin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.