6. Dijital Diş Hekimliği Sempozyumu
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nejat Nizam, Türkiye'deki diş hekimliğinin geldiği konumun sağlık turizminde yabancı hasta çeşitliliğini artırdığını söyledi.
Bilgisayar Destekli Diş Hekimliği Akademisince düzenlenen ve değişik ülkelerden 200 diş hekiminin katıldığı "6. Dijital Diş Hekimliği Sempozyumu", Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirildi.
İki gün süren etkinlikte, diş hekimliğindeki yenilikler, dijital teknolojiler, güncel tedavi teknikleri ve estetiği ele alındı, son teknolojik ürünler tanıtıldı.
Katılımcılardan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nejat Nizam, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantının verimli geçtiğini belirtti.
Teknolojinin gelişimiyle diş hekimliğinde değişiklikler olduğunu anlatan Nizam, şunları kaydetti:
"Türkiye, sağlık sektöründe iyi bir yerde. Diş hekimliği de iyi bir seviyede. Gerek yapılan tedavi protokolleri gerek kullanılan teknoloji olarak çok iyi bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. Son zamanlarda sağlık turizmi Türkiye'de çok popüler. Eskiden şöyle bir yaklaşım vardı, daha çok maliyetler düşük olduğu için esasında yurt dışından hasta alıyorduk ama şu anda oldukça farklı. Türk diş hekimliği oldukça ileri bir seviyeye ulaştığı için dünyanın her tarafından sık hasta almaya başladık."
- "Diş hekimliğindeki yenilikleri paylaştılar"
Diş hekimliği endüstrisinde faaliyet gösteren Dentsply Sirona Implants'ın Türkiye Ticaret Lideri Barış Akalın da etkinlikte dijital diş hekimliğinin hastalara ve kliniklere katkılarını paylaşmayı amaçladıklarını ifade etti.
Sempozyuma davet edilen Güney Afrika, ABD ve İspanya'dan konuşmacıların diş hekimliğindeki yenilikleri Türk hekimlerle paylaştığını aktaran Akalın, şunları söyledi:
"Diş hekimlerinin uyguladığı tedavi prosedürlerinin, tedavi planlamasından başlayarak tamamına hitap etmeyi, bu sayede diş hekimlerinin hastalarına daha iyi, güvenli, hızlı tedaviler sunabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Dijital diş hekimliği ile seans sayılarını azaltmak ve seans süresini kısaltmak mümkün. Bu da sağlık turizmini olumlu yönde etkiliyor. Diş hekimleri, dijital diş hekimliği teknolojilerini kullanarak çok kısa sürede büyük ağız içi problemleri olan hastaları tedavi edebiliyorlar."
Etkinliğe ABD'den katılan Javier Eduardo Vasquez, sempozyumda diş hekimliğindeki yeniliklerden, teknolojilerden bahsettiğini dile getirdi.
Diş hekimi Osman Er de Türkiye'de diş hekimliği iyi seviyede yapıldığı için dünyanın değişik yerlerinden turistlerin ülkedeki sağlık turizminden yararlandığını belirtti.
ABD, Almanya gibi bazı ülkelerde tedavi ücretlerinin pahalı olduğunu aktaran Er, "Oralardan buralara gelen çok fazla insan var. Türkiye'nin diş hekimliğinde üst sıralara yakın olduğunu söyleyebilirim. Hatta dünyaya Türk diş hekimliğini tanıtan, teknikler geliştiren çok önemli isimlerimiz var. Onun için dünyanın Türkiye'ye bakışı gerçekten çok iyi." diye konuştu.
Sempozyuma İspanya'dan katılan Nicolas Gutierrez ise Türk diş hekimlerinin bilgi seviyesinin yüksek olduğunu vurguladı.
YORUMLAR