Tarihi Erbil Kalesi'nde ilk kez kazı çalışması

Irak'ın kuzeyinde bulunan tarihi Erbil Kalesi'nde ilk kez resmi olarak kazı çalışmaları başlatıldı. Erbil şehrinin simgesi olan kaleye ilk kazmayı Erbil Valisi Nevzad Hadi vurdu.

Tarihi Erbil Kalesi'nde ilk kez kazı çalışması
Tarihi Erbil Kalesi'nde ilk kez kazı çalışması
GİRİŞ 27.03.2013 17:05 GÜNCELLEME 27.03.2013 17:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erbil Kalesi'nde düzenlenen ilk kazı törenine; Vali Hadi, Selahattin Üniversitesi Rektörü Ahmed Dizai ve arkeologlar katıldı.

Törende konuşan Vali Nevzad Hadi, kazı ile eski tarihlere ait yeni bulgulara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Kazıyı tarihi bir gün olarak değerlendiren Hadi, "Çünkü kalenin kazı çalışmaları yapıldıktan sonra ortaya yeni bilgiler çıkacak. Kazı ile Erbil Kalesi'nin tarih sayfalarına yeni bilgilerin aktarılması sağlanacak. Aynı zaman bu arkeoloji bölümü araştırmacılarımız için de çok önemli bir adım"dedi.

Arkeoloji bölümü öğretim görevlisi Nermin Ali '' Erbil Kalesi'nde kazı çalışmaları şu ana kadar yapılmamış. Çok önemli bir gelişme. Gizli kalmış ve göz önünde olmayan bilgiler bu çalışma ile ortaya çıkacak. Bu adım sadece kalenin tarihi için değil belki Kürt bölgesinin tarihi için de çok önemli olacaktır'' ifadesini kullandı.
Selahattin Üniversitesi Rektörü Ahmed Dizai ise '' Üniversite olarak buradayız. Güzel bir gün. Bu proje çok önemli. İlk defa Erbil Kalesi'nde kazı çalışması yapılacak. Böylece kalenin tarihi zenginleştirecektir'' dedi.

YORUMLAR 1
  • m.haber7.com 9 yıl önce Şikayet Et
    Eski isimleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya, F-16 düşürmüştü! Zelenskiy, orduya neşteri vurdu! Kararname çıkarıldı
Türkiye'nin 1990'dan itibaren zirveye oturan isimler! Günümüze kadar vergi rekortmenleri