Aynur Doğan'ın Kürtçe şarkısına tepki

Harbiye Cemil Topuzlu'da İstanbul Caz Festivali kapsamında 'Suyun Kadınları' adlı konserde Aynur Doğan'ın söylediği Kürtçe şarkıyı protesto ortamı bir anda gerdi.

Aynur Doğan'ın Kürtçe şarkısına tepki
Aynur Doğan'ın Kürtçe şarkısına tepki
GİRİŞ 16.07.2011 02:53 GÜNCELLEME 16.07.2011 02:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul Caz Festivali kapsamında düzenlenen ve Buika, Aynur Doğan, La Shica ve Sandra Carrasco'nun yer aldığı "Suyun Kadınları-Mujeres de Agua" adlı konserde, Kürt sanatçı Aynur Doğan, Kürtçe şarkılarını söylediği sırada dinleyiciler arasındaki bir grup, slogan atarak olay çıkardı.

Grubun Diyarbakır'da şehit olan askerleri gerekçe göstererek protestonun dozunu artırması ve sahneye pet şişe atılması üzerine ikinci şarkısının ardından sahneden inmek zorunda kalan Aynur Doğan'a konseri dinleyen diğer müzikseverler sloganlarla destek verince, Harbiye Cemil Topuzlu'da ortam bir anda gerildi.

Bazı gruplar İstiklal Marşı okumaya başlarken açık hava tiyatrosunda yer yer kavgaların yaşandığı belirtildi. Olayın duyulmasının ardından konu bir anda sosyal medyanın gündemine düşerken özellikle Twitter'da yer alan yorumlarda Aynur Doğan'a yönelik saldırı, 12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin ödül töreninde Kürtçe klip çekmek istediğini söylediğini söylediği için saldırıya uğrayan Ahmet Kaya'nın durumuna benzetildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 10
  • ALAİ KOC 13 yıl önce Şikayet Et
    BU GEMİ BATAR DİYENLER.... Bu gemi batmayacaktır;Batırmak istyenler çanakkalede diplerde kendileri yatıyor.Onların torunları olan bu hainler de başaramayacaklar bu gemiyi batırmayı.Ama kendileri dibi boylayacaklardır.
    Cevapla
  • ali ekber 13 yıl önce Şikayet Et
    slm ve dua ile. Madem o kdar düşnüyorlar o gun analar ağladı memlekete cenezaler gitti aynı gece eğlenmek niye hem eğleniyorlar hemde milletti birbirine düşürüyorlar..!
    Cevapla
  • mustafa 13 yıl önce Şikayet Et
    başka bir türkiye yok herkes kıymetini bisin. ingilizceye almancaya bişey yok kürtçeye gelince olmaz dinlemessen dinleme sanata saygın olsun ingilizceyi anlıyormusun sen onu dinliyon lütfen pkk ile kürtleri ayrı tutun eğer bu gemi batarsa herkes içinde batar
    Cevapla
  • murad ateş 13 yıl önce Şikayet Et
    kürtce. eger dün israil lerin ana dili ibranice veya ingilizce şarkı söylense idi hic bir problem olmazdı,ki asıl düşmanlarımız bunlar ,ama bizim gücümüz kürtce diline yetiyor bu yapılan zülümdür,yeter artık pkk ve kürt meselesini birbirinden ayırmalıyız
    Cevapla
  • beyazıt aksoy 13 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYENİN. bu gerici "elitisler" pkk nın yapmadığını yapıp ülkeyi bölecek. görende askerden kaçmak için takla açan başkası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'ün en değerli otomobil markası açıklandı! Alman markalarına büyük şok...
Denizli'deki 2. 'Seçil Erzan' vakasına 2 tutuklama! 200 milyon euroluk vurgun yapmışlar