Hazreti İbrahim'in tenceresi mi?

Şanlıurfa’da 2 antika tencerenin Hazreti İbrahim Peygamberden kaldığı iddia ediliyor.

Hazreti İbrahim'in tenceresi mi?
Hazreti İbrahim'in tenceresi mi?
GİRİŞ 16.09.2011 12:04 GÜNCELLEME 16.09.2011 12:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

60 yaşındaki Şefik Demir gözü gibi koruduğu ve atalarından kaldığını iddia ettiği 2 antika tencerenin yapım tarihi ve ham maddesinin ne olduğunu öğrenmek istediğini belirtti. Ailesinin şeceresini çıkaran Demir Abbasiler dönemine kadar olan aile kütüğünü duvara asmış.
Antika eşyaların kendisinde olduğunu haber alan bir grup antikacının kendisine 900 bin Dolar teklif ettiğini ancak teklifi kabul etmediğini belirten Demir, “Ben bunları satmak niyetinde değilim. Sadece neden yapıldığını ve ne zaman yapıldığını öğrenmek istiyorum” dedi.
Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Abbasiler’deniz. Hz. İbrahim’in 57’inci göbek torunlarıyız. Hz. İbrahim’le aramızda 57, Hz. Abbas’la aramızda 15 göbek var. Bu metal kaplar atalarımızdan bize miras kalmış. Bana, babamdan, babama, dedemden, dedesine dedesinden böylece yüzyıllardır bizde. Biz bunları satma niyetinde değiliz. Biz bunun hammaddesinin ve gerçek değerinin ne olduğunu öğrenmek istiyoruz. Bunu öğrensek yeter. Ailemizin 700 senelik tarihi yazılı. Ondan öncesini bilmiyoruz. Bu tencerelerin Hazreti İbrahim’e kadar uzandığını söylüyorlar. Bende merak ettim. Zaman zaman gelip bakıp gidiyorlar. Birkaç papaz ve haham geldi. 900 bin dolar veren oldu. Ama satmadım.” diye konuştu.
Edinilen bilgiye göre; tarihi eserlerin yapıldığı zamanın tespiti amacıyla Karbon 14 testi yapılıyor. Bu test ise günümüzde daha çok Avrupa’da, yaklaşık 10 bin dolara yapılıyor.
Demir'in elinde ayrıca 3 adet 150-200 yıllık tarihi olan tepsi ile sahanın olduğu ve bunları kent müzesine bağışlayacak.
sanliurfa.com

YORUMLAR 1
  • Metin Yazar 13 yıl önce Şikayet Et
    Herkes bir şey uyduruyor.. Abbasilerden olabilir.G.Doğudaki bazı illerin halkının önemli bir bölümü Abbasilerden kalan Araplardır.Daha sonra Kürtçe ve Türkçe konuşmaya da başlamışlardır. Gerçekten de soy olarak oradan geldiklerini kabul etsek bile hz İbrahim'in 57. göbekten torunları olmalarının hiç bir mantıki ve ilmi yönü yoktur. 57 göbek kaç sene eder ki? Hele Hz Abbasla aralarında 15 göbek olması tamamen hayal ürünüdür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pazartesi hava tersine dönüyor! Meteoroloji'den uyarı
Artık satanlara hapis cezası! Yeni kanun geliyor