Mersin'de oda mezar bulundu

Mersin'de elektrik direği için iş makinesi ile kazı yapan işçiler, içinde insan iskeleti ve bazı tarihi eşyaların bulunduğu oda şeklinde mezar buldu.

GİRİŞ 10.02.2013 13:56 GÜNCELLEME 10.02.2013 15:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkez Mezitli ilçesi Atatürk Mahallesi 104. Cadde üzerinde elektrik direklerini değiştiren işçiler, iş makinesi ile çukur kazmaya başladı. Kazı sırasında iş makinesi bir anda boşluğa girdi. Çukura bakan işçiler insan iskeleti, iki küp ile çok sayıda bardak şeklinde metal parçaya rastladı. İşçiler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler, çevreyi güvenlik şeridiyle çevirdi, müze müdürlüğü yetkililerine bilgi verdi. 

Alana gelen bazı meraklı vatandaşlar, ellerindeki ucuna metal bağlanmış ağaç çubuklarla tarihi eserleri incelemeye çalıştı. Vatandaşlar, çubukla içeriden çıkardıkları bir eseri polisin uyarısı üzerine tekrar yerine bıraktı. Oda mezar olduğu tahmin edilen yerdeki eserler, yapılan incelemelerin ardından müze müdürlüğüne teslim edilecek.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • Osmanlı Torunu 11 yıl önce Şikayet Et
    polis orada olmayaydı. mezarın iliğini kuruturlardı talan ederlerdi adamlar yıllardır böyle şeyler arıyorlar :)
    Cevapla
  • YoZGATLIM 11 yıl önce Şikayet Et
    sayin kültür bakanim hemen sorusturma baslat lütfen. merakli görünüp bilincsiz sekilde mezari yagma etmiye calistiklari ve orda bulunanlardan kimsenin ve polisin müdehale etmedigi görülüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üniversite sistemi değişiyor! Sürpriz adım
Beyaz Saray'da hareketli dakikalar