Arkeoloji
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Kanuni'nin kalbini ararken Türk kasabası buldular
Kanuni Sultan Süleyman'ın kalbinin ve iç organlarının Macaristan'da nereye gömüldüğü yüzyıllardır tartışma konusu. Macar bilimadamları altın leğende gömüldüğü söylenen kalbi ararken, Zigetvar yakınlarındaki Üzüm Tepesi'nde kayıp bir Osmanlı kasabasını keşfetti. Kanuni'nin geçici mezarı olan türbeye çok yaklaşıldığı açıklandı.
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Roma dönemine ait lahit bulundu
Antalya'da hafriyat çalışmaları sırasında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen lahit, korumaya alındı.
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Ballıca Mağarası meraklılarını bekliyor
Tokat'ın Pazar ilçesinde bulunan ve ismini ışık tutulduğunda bala benzeyen sarkıt ve dikitlerden alan Ballıca Mağarası, henüz keşfedilmemiş bölümleriyle gizemini koruyor.
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Bu heykel tam 2300 yıllık
Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde devam eden Kaunos Antik Kenti kazılarında, Helenistik döneme ait 2300 yıllık mermer kadın heykeli bulundu.
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Mayalardan kalma 1400 yıllık mezar bulundu
Meksika'nın Campeche kentinde, eskiden bir su deposu olarak kullanılan insan yapısı bir mağarada 1400 yıllık toplu mezar bulundu.
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Hititlerin dini merkezi gün yüzüne çıkıyor
Samsun'un Vezirköprü ilçesi Oymaağaç köyünde bulunan Oymaağaç Höyüğü'nde 8 yıldır yapılan kazı çalışmalarında bulunan Hititlerin dini merkezi "Nerik" gün yüzüne çıkıyor
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Arkeolojik kazılarda yeni şehir ve iskeletler çıktı
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki İçkale'de yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında yeni bir şehir yapılanması ve 20'ye yakın iskelet bulundu.
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Alparslan'ın kayıp mezarı gün yüzüne çıkıyor
Sultan Alparslan'ın Mezarının Aranması ve Türbe İnşası Projesi kapsamında Türkmenistan'da yapılan çalışmalar hız kazandı.
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Kütahya'da 1800 yıllık eserler bulundu
Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti kazılarında bin 800 yıllık tarihi eserler gün ışığına çıkıyor.
ARKEOLOJİ
11 YIL ÖNCE
Restorasyonunda tarihi cam örnekleri bulundu
İstanbul'daki Orta Bizans dönemine ait en önemli yapılardan biri olan Molla Zeyrek Camisi'nde başlatılan restorasyon ve kazı çalışmalarında, değişik dönemlere ait çok miktarda cam buluntuları gün ışığına çıktı.