Askeri havaalanına Ladin saldırısı

Pakistan'ın Karaçi kentinde dün gece donanmaya yönelik düzenlenen saldırıda 5 askerin hayatını kaybetti, 9 asker de yaralandı. 2 terörist de öldürüldü

Askeri havaalanına Ladin saldırısı
Askeri havaalanına Ladin saldırısı
GİRİŞ 23.05.2011 08:40 GÜNCELLEME 23.05.2011 08:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Donanma sözcüsü gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 kadar militanın otomatik silahlar ve el bombalarıyla donanma merkezine düzenlediği, 8 saat süren saldırıda 4 deniz piyadesi ile bir itfaiye erinin öldüğünü kaydetti.

Sözcü, askeri üste çıkan yangının söndürüldüğünü, saldırıda donanmaya ait üç adet ''P-3C Orion'' tipi askeri uçağın ağır hasar gördüğünü belirtti.

Saldırıyı, Amerikan komandolarınca Mayıs ayı başında öldürülen terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in "intikamını almak için" Pakistan Taliban Örgütü (TTP) üstlendi.

Pakistan Taliban Örgütü sözcüsü İhsanullah İhsan, telefonla AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Karaçi'deki saldırıyı üstleniyoruz'' dedi.

El Kaide lideri Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra intikam yemini eden örgütün sözcüsü, ''Usame'nin ölümünden sonra daha güçlü saldırılar düzenleyeceğimiz konusunda uyarmıştık'' ifadesini kullandı.

Karaçi'de donanma subaylarını taşıyan iki servis otobüsüne geçen ay düzenlenen bombalı saldırıda 5 asker ölmüş, 56 asker yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • ahmet aydan 13 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar yazık. kimin yapıp yapmadığı bir tarafa da sizler nasıl müslümana terörist dersiniz yazık çok yazık
    Cevapla
  • Cüneyt Bekmezci 13 yıl önce Şikayet Et
    ASIL TERÖRİST ABD VE İŞBİRLİKÇİLERİDİR.... Evet Emperyalist ABD gibi ülkelerde acımasızca terör estiriyor. Maalesef artık korkumuzdanmı desem çıkarlarımıza ters düştüğünden mi desem ülke terörü estiren zalimlere nedense "terörist" diyemiyoruz.Eylemlerini sert bir dille kınayamıyoruz.Sen ülkeler basarsan,ülkelerin zenginliğine despotca sahip çıkarsan,adamların yatak odalarını bile çiğneyip, ev halkına her türlü tecavüzü mübah görürsen karşındaki mağdurlardan insani hareketler beklemek saflık olur. Aynı şey bizim ülkemizde olsaydı bizde aynı karşılığı vermezmiydik. ABD ve işbirlikçileri tecavüzlere devam ettikçe bu görüntüler olağan olarak devam edecektir. Bunları söylerken taliban eylemlerini desteklediğim falan anlaşılmasın. Bizlerde Gasıp ABD ve işbirlikçilerine gereken cevabı vermeliyiz. Asıl teröristlerin emparyalist devletler ve onların çanağından yalanan işbirlikçilerin olduğunu unutmamalıyız. Vahşice katledilmiş ve hayvanca tecavüze uğramış mağdurların eylemlerinide anlayışla karşılamalıyız...
    Cevapla
  • ebu_yusuf 13 yıl önce Şikayet Et
    düşünmek insanların işidir. afgan-pakistan hattında yaşanan olaylar ile ilgili çok şey yazılıyor nutuklar atılıyor şu falancanın ajanı filancaya çalışıyor diye sorarım size biri size deseki sen amerikan ajanısın diye ve herkeste buna inansa nasıl temizleyeceksin bunu imkansız hesabını iftira atanlar ve abd penceresinden bakanlar verecektir ahirette diğer bir olayda pakistanda hapse düşmüş ticaret için orda bulunan birinden duymuştum adamı almışlar ve sen talıbandansın ıtıraf et dıyor gecelerı işkenceye tabıı tutuyorlar ve işin en kötü tarafı işkenceyi yapanlar gece namazına kalkıyor ve dua ve nıyazdan sonra gelip müslüman kardeşine işkence yapıyor peki bu nedir Allah bize imanımızın gereği gibi yaşamamızı nasib etsin wesselam
    Cevapla
  • burakkaya 13 yıl önce Şikayet Et
    ilker arkadaşım seni birisi ihbar etse. ne yaparsın pakistan müslümansa neden elin gavuruna müslümanları öldürtüyor.normalde taliban pakistana neden zarar versinki.
    Cevapla
  • ilker bozkurt 13 yıl önce Şikayet Et
    HAYRET BİŞİ YA. yav kardeşler. bu taliban ya amerikanın oyununa geliyor yada berber çalışıyorlar.kardeşim amerika ladin i öldürüyor .sonra taliban intikam diye bağırıyor.gidip amerikayı vuracağına müslümanları öldürüyor.acayip bi durum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet sırrına 'Özel' ciddiyetsizlik! Tarihi oturum sonrası skandal açıklama: İsrail...
‘Cem Garipoğlu davasında FETÖ izi’ iddiası! Paralar onlara gitmiş…