Asya Birliği için tarih verdiler

Rusya Devlet Başkanı Dimtry Medvedev'in ev sahipliğinde, Kremlin Sarayında toplanan ve aralarında Tacik ve liderlerin de olduğu ülkeler Asya Birliği için anlaştılar.

Asya Birliği için tarih verdiler
Asya Birliği için tarih verdiler
GİRİŞ 20.03.2012 16:30 GÜNCELLEME 20.03.2012 16:30
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Avrasya Ekonomik Topluluğu'na (EurAsEc) üye ülkelerin devlet başkanları 1 Ocak 2015'e kadar Avrasya Birliği'nin kurulmasına karar verdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden alınan bilgiye göre, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in de katıldığı Moskova'da toplanan EurAsEc zirvesinde 1 Ocak 2015'e kadar Avrasya Birliği'nin kurulması için mutabakata varıldı.

Rusya Devlet Başkanı Dimtry Medvedev'in ev sahipliğinde, Kremlin Sarayında toplanan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Moldova Cumhurbaşkanı Vekili Marian Lupu Avrasya Birliği için çalışmaların 2015'e kadar tamamlanması konusunda görüş birliğine vardı.

Liderler, Avrasya Birliği'nde üye ülkeler arasında mal, para ve iş gücü dolaşımının serbestçe gerçekleşmesi için tüm çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev de 1 Ocak 2015'e kadar Avrasya Birliği'nin kurulması için üye ülkeler arasında kapsamlı bir anlaşma yapılacağını ifade etti.

Rusya, Kazakistan ve Belarus Devlet Başkanları 19 Aralık 2010'da Kremlin'de gerçekleştirdikleri toplantıda da aralarında gerçekleştirdikleri Gümrük Birliği Anlaşmasının Tek Ekonomik Bölge biçiminde çalışmasına karar vermişti. Bu toplantıda Avrasya Birliği'nin gerçekleştirilmesi için bir de üst komisyonun kurulması kararlaştırılmış, kurulan komisyonun Avrasya ülkeleri arasında ekonomik entegrasyon için çalışmalar yapması benimsenmişti.

AA

YORUMLAR 23
  • Mustafa Ünal 12 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne duruyoruz !Osmanlı Milletler Topluluğunu hemen kuralım. Rusya'nın bu hamlesi Türkiyenin gerçek manada orta asyaya hakim olmasının önüne set çekmektir ama başarılı olamayacaktır.Bizimde derhal Balkanları Kafkasları orta Asyayı Kuzey afrikayı Türkiye merkezli olarak Osmanlı mİlletler topluluğunu kurmaktır.zaten Ergenokunun pkk nın türkiye içinde kurulmasının en büyük sebebi türkiyenin gözünü dışarıya dikmemesi kendi içide enerjisini yoketmesidir.Toplumumuzu bu konuda uyaralım bilinçlendirelim.Farkındalık yaratalım.bu tip gloBAL engelleriden devletin haberdar olması yetmez milletin toplumunda bunlardan en küçük ayrıntısına kadr haberdar olması lazım.Arkadaşımızın dediği gibi Su yatağını bulacak ALLAH(C.C.)izni ile Abdülhamid hanımızın Vasiyeti yerine gelecek Büyük Avrasya birliği Türkiye merkezli kuruLacak.
    Cevapla
  • mutlucan efeli 12 yıl önce Şikayet Et
    Bizi Allah Korudu. Avrasya Birliğinde planlanan şekle göre Türkiye de vardı. Ergenekon yapılanması da bunun içindi. Fakat Allahın lutfuyla bu plan deşifre oldu. Yoksa Türkiyeyi hem hür dünyadan, hem de İslam ülkelerinden koparıp bu despotik yönetimlerle birleştireceklerdi. Siyasi ayağını Demirel temsil ediyordu. Eski Üçüncü Ordu Komutanını Saldıray Paşanın o fikirde ve onlarca tayin edildiğini unutmayalım. Şimdi baktılarki Türkiye aydınları ve siyasetçileri işi farketti. Onlarda bizi beklemekten vazgeçip işlerine bakıyorlar. Yaşasın hakiki Türkiye siyasetçileri ve vatanperverleri..
    Cevapla
  • Ömer Başkara 12 yıl önce Şikayet Et
    SSBC yeniden. görünüşe göre SSCB ülkeleri yeniden birleşiyor.
    Cevapla
  • Abdullah Türkmen 12 yıl önce Şikayet Et
    sov yapiyorlar.... göstermelik bir sov. zaten katilan ülkeler rusyanin emrindeki ülkeler. bu birligin hicbir manasi olmaz, türkiye icinde olmaz ise.
    Cevapla
  • tankoy oytun 12 yıl önce Şikayet Et
    tren kaçıyor.... rusya kim türklere lider olmak kim (idi)...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Soykırımcı İsrail'i destekleyen ülkeler! Tarih sizi affetmeyecek
Tarihi petrol adımı! Resmen duyuruldu! Doları bıraktılar