Rüşveti araştıran müfettiş ölü bulundu

Pakistan'da Başbakan Raca Pervez Eşref ve aralarında eski bakanların da bulunduğu rüşvet ve yolsuzluk iddialarını araştıran müfettiş, lojmanında ölü bulundu.

Rüşveti araştıran müfettiş ölü bulundu
Rüşveti araştıran müfettiş ölü bulundu
GİRİŞ 18.01.2013 17:44 GÜNCELLEME 18.01.2013 17:44

Sayıştay görevini üstlenen Ulusal Sorumluluk Bürosu'nda (NAB) görevli Müfettiş Kamran Faysal'ın lojmanında asılı olarak bulunduğu bildirildi.

Faysal, Başbakan Eşref ve eski bakanlar ile üst düzey bürokratların da karıştığı iddia edilen rüşvet olayının araştırmasını yürüten ekibin içindeydi.

İslamabad Polis Müdürü Bani Amin, Faysal'ın ilk belirlemelere göre intihar ettiğini ancak kesin sonucun otopsiyle ortaya çıkacağını açıkladı.

Faysal'ın babası gazetecilere yaptığı açıklamada oğlunun intihar ettiğine inanmadığını söyledi.

NAB Müfettişinin intiharı, Yüksek Mahkemesi salı günü Başbakan Raca Pervez Eşref ve 16 kişi hakkında tutuklama kararı almasından üç gün sonraya rastlaması ülkede tartışma konusu oldu.

Pakistan'daki en üst yargı organının Başbakanı tutuklama kararına rağmen henüz kimse tutuklanmadı. NAB Başkanı Fasih Buhari, Başbakan Eşref hakkındaki soruşturmanın eksik yapıldığını belirterek, Başbakanı tutuklamak için yeterli delilin bulunmadığı yönünde görüş bildirmişti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...