Ukrayna Dışişleri'nden Kırım açıklaması

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrey Deşitsa, Kırım'daki olayların barışçıl yolla çözülmesini istedi.

Ukrayna Dışişleri'nden Kırım açıklaması
Ukrayna Dışişleri'nden Kırım açıklaması
GİRİŞ 28.02.2014 13:07 GÜNCELLEME 28.02.2014 13:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Deşitsa, Kiev'de yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki durumun sakinleşmeye başladığını, ancak Kırım'daki durumun ise istikrarsızlığını koruduğunu belirtti.

"Bu sorunun barışçıl yolla çözülmesini istiyoruz" diyen Deşitsa şöyle devam etti:

"Bu yüzden dün Rusya Federasyonu'ya nota göndererek, ikili istişarelerin yapılmasını istedik. Eğer, ikili format kabul edilir olmazsa diğer çalışan mekanizmalara, Budapeşte Memorandumu'nda Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün garantörü olan ülkeler ABD, İngiltere, Rusya ve Ukrayna'nın istişarelerine başvuracağız."

Deşitsa, ayrıca diplomatların Rusya'ya, Başbakan ve Dışişleri Bakanları düzeyinde telefon görüşmesinin yapılması konusunda talepte bulunduklarını kaydederek, Rusya'dan herhangi bir cevap gelmediğini ifade etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Deşitsa, Rusya ile partnerlik ilişkilerini geliştirmenin öncelikleri arasında bulunduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • fatih yucel 10 yıl önce Şikayet Et
    çapulculuk ve hainlik böyle birşey işte. rusya 15 milyardolar verecekti ama batı bunlara imf tefecisini adres gösterdi bu batıcı çapulculara kan bozuk olunca yapacak birşey yok
    Cevapla
  • erdemce 10 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu artistler?. batıyla bir olup ülkenizi sattınız. şimdi ruslar gelip sizi dümdüz ederse ne yapacaksınız? Amerika ya da almanya sizi kurtarabilir mi sanıyorsunuz? putin gelip size diz çöktürerek yalvartmazsa adam değildir zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: Bizim için tarihi bir fırsat
Bakan Tekin detayları açıkladı! 20 bin öğretmen ne zaman atanacak?