İngiltere'de 'Kırım' uyarısı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Kırım'a hiçbir koşulda seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

İngiltere'de 'Kırım' uyarısı
İngiltere'de 'Kırım' uyarısı
GİRİŞ 28.02.2014 13:13 GÜNCELLEME 28.02.2014 13:13

Bakanlık bu sabah Ukrayna'ya ilişkin seyahat uyarısını yeniledi. Kırım ve özellikle Akmescit'te artan şiddete dikkat çekilen uyarıda, "Kırım bölgesinde yolların kapatıldığına dair haberler var. Silahlı kişilerin Akmescit havaalanını bu sabah kuşattığına dair haberler de mevcut. Havaalanında normal işleyişe devam ediliyor ancak İngiliz vatandaşlarına durum açıklığa kavuşana kadar bu havaalanı kullanmamaları tavsiyesinde bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sivastopol havaalanında da askerlerin bulunduğunun ve bu havaalanından uçuşlarının yapılamadığının kaydedildiği açıklamada, "Eğer Kırım'da yaşıyorsanız ya da ziyaret ediyorsanız, dikkatli olmalısınız, gösterilerden kaçınmalısınız" denildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyacağı yönündeki sözünü tutmasının önemli olduğunu belirterek, "Dünya bunu takip edecektir" demişti. İngiltere dün ayrıca, Kırım'daki gerginlikten çok endişe duyulduğunu bildirerek, durumun yakından izlendiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına operasyon!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot konulu paylaşım: Filistinli kardeşlerimizin yanındayız