Kırım'da endişe verici durum, meclis binası kuşatıldı

Ukrayna'ya bağlı özerk cumhuriyet olan Kırım'da meclis binası Rus askerler tarafından kuşatıldı.

Kırım'da endişe verici durum, meclis binası kuşatıldı
Kırım'da endişe verici durum, meclis binası kuşatıldı
GİRİŞ 01.03.2014 12:20 GÜNCELLEME 01.03.2014 14:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Onlarca silahlı asker sabah saatlerinden itibaren Sivastopol caddelerine girerken yetkililerden yapılan açıklamada meclis binasının da kuşatıldığı ifade edildi.

HÜKÜMET BİNASI VE HAVAALANI RUSLARIN ELİNDE

Sivastopol'da dün de hükümet binası ve havaalanı Rus güçlerinin kontrolüne geçmişti.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamadaysa Kırım'da yaşanan olaylar sonrası Rusya'nın mevcut durumdan ‘çok endişeli' olduğu ifade edildi.


Aksenov, Kırım'da barışın tesisi için Rusya'dan yardım istedi

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Başbakanı Sergey Aksenov, Kırım'daki tüm güvenlik güçlerinin denetimini devraldığını bildirdi.

Rus İnterfaks haber ajansının bildirdiğine göre, bir bildiri yayımlayan Rusya yanlısı Aksenov, Kırım'daki silahlı güçlerin, polisin, ulusal güvenlik servisi ve sınır muhafızlarının sadece kendisinde emir alacaklarını duyurdu. Akesov, buna kabul etmeyen komutanlardan görevlerini bıraksını istedi.

Kırım yarımadasındaki Moskova yanlısı Rus Birliği Partisi Başkanı olan Aksenov, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, "Otonom Kırım Cumhuriyeti topraklarında barış ve huzurun teminat altına alınmasına destek vermesini" istediğini belirtti.

REFERANDUM TARİHİ DEĞİŞTİ

Aksenov, Rusya yanlısı silahlı bir grubun işgal ettiği Kırım Parlamentosunca, çoğunluğu Rus milletvekillerinin katıldığı bir oturumda başbakan olarak atanmıştı.

Kırım'da yaşanan gelişmeler, referandum tarihinin öne alınmasına neden oldu.

Kırım Parlamentosu tarafından geçtiğimiz günlerde yeni başbakan olarak seçilen Sergey Aksenov, daha önce 25 Mayıs olarak belirlenen referandum tarihinin 30 Mar'ta çekildiğini açıkladı.

Referandumda, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna'ya bağlı bir cumhuriyet olarak devam edip etmeyeceği oylanacak.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 5
  • Salman Raduyev 10 yıl önce Şikayet Et
    Mevhibe İnal. Bacım ezbere bi ara ver de Kırım'a bak bi ne oluyo Kırım'da. Rusya son kaleymiş... Gören de Rusyayı mağdur sanacak. Rusya; Kafkaslarda, Balkanlarda İdil-Ural'da, Batı Türkistan'da ve Avrasyanın birçok bölgesinde işgalci bir güçtür ve bu işgalci güç Kırımı işgal etmektedir. ABD ile birlikte dünyanın en emperyalist ve en İslam düşmanı-insanlık düşmanı gücü Rusya'dır. Müslüman Kırım Tatarlarının işi zor bu gidişle Kırım Bosna gibi olacak ki Bosna'da da Sırpların arkasında Rusya vardı. O yüzden bırakın Saadetçilerin-İrancıların o çok sevdiği Rusyaya güzelleme yapmayı bırakın Allah rızası için bu Saadetçi-İrancı ezber propagandalarını da bırakın. Allah oradaki Müslümanların yardımcısı olsun. Allah müminlere feraset versin. Allah'ın ve tüm meleklerin laneti Rusya'ya ve onun ... lideri Putin'in üzerine olsun.
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı hikayesi.... Bizi bütün komşularımızla karşı karşıya getirmek için bizzat Osmanlıyı yıkar, 100 sene içinde İslamı ortadan kaldırırız veya bozarız diyenlerin ortaya atılan bir havuç. Onlar aynı zamanda "düşmanlarımız savaşırsa,, hem birbiri ile uğraşır, hem birbirinin güçlenmesini önler demişler....
    Cevapla
  • zarina amirova 10 yıl önce Şikayet Et
    Misafir. Ahir zamanın özelliği sürekli kargaşa çıkması, her yerde kan çatışma fitne var, bunların hepsi Mehdiyetin doğum alametleri
    Cevapla
  • osmanlı torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynadaki iç karışıklıklar. kasıtlı olarak çıkartıldı. bir bahane aranıyordu Kırıma komple hakim olmak için ve oda oldu.
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Dünya Düzeni... Kaynakların ele geçirilmesi. Gizli Dünya Devletinin Tekel şirketleri çoktandir Kafkas petrollerine göz dikmişti. Bütün Petrol-gaz ve boru hatlarını karıştırıyor, üsler kuruyor, ele geçirmeye çelişiyorlar. Rusya ve İran son kaleler. Türkiyeyi Rusya ve İran'ın önüne atmaya, insanlar birbirini zayıflatırken böl-yönet politikasını sürdürmeye çalışıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk futbolunda kritik gün! TFF bugün açıklayacak
İstismarcı PKK'ya anne isyanı: Siz Kandil'deki 'Narin'lerin hesabını verin