Sosyalist Parti'den kelepçeli Kahn'a tepki

Fransa'da muhalefetteki Sosyalist Parti, cinsel taciz iddiasıyla New York'ta gözaltına alınan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın kelepçeli görüntülerine sert tepki gösterdi.

Sosyalist Parti'den kelepçeli Kahn'a tepki
Sosyalist Parti'den kelepçeli Kahn'a tepki
GİRİŞ 16.05.2011 18:03 GÜNCELLEME 16.05.2011 18:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sosyalist Parti Genel Sekreteri Martine Aubry, basına yaptığı açıklamada, kelepçeli görüntüleri, ''küçük düşürücü'' olarak değerlendirdi.

Görüntülerden ''sarsıldığını'' ifade eden Aubry, masumiyet karinesine saygı göstermedikleri için ABD'li yetkilileri eleştirdi ve suçu kanıtlana kadar herkesin masum olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Genel Sekreter, son skandalın ardından parti içinde cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday olacağına dair sorularıysa yanıtsız bıraktı.

Sosyalist Parti üyesi eski adalet bakanlarından Elisabeth Guigou, kelepçeli görüntüleri ''hoyratlık'' olarak değerlendirdi ve ABD adalet sisteminin bu uygulamasını eleştirdi.

Guigou, Fransa'da 2000 yılında kabul edilen yasadan sonra, ''masumiyet karinesi'' ilkesi gereği gözaltındaki kişinin kelepçeli fotoğraf ve görüntülerinin yayınlanmasının yasaklandığını hatırlattı.

Skandalın patlak vermesinden önce yapılan Fransa'daki son kamuoyu yoklamaları, IMF Başkanını, gelecek yıl düzenlenecek seçimlerde en şanslı aday olarak gösteriyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • M/Y 13 yıl önce Şikayet Et
    ABD,. Fransanın libya konusunda ABD ye attığı golün deplasmanını alıyor.. Ayrıca IMF, ABD'nin çıkarlarının olduğu ülkelere verdiği kredilerle.. ABD nin beklentilerini geciktirdiği için Avrupaya atacağı tokadı bu yolla atmış oldu.. Bence aşırı yüksek bir hapis cezası ile bu iş bitecek..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Basketbol Gelişim Merkezi açıldı: Başkan Erdoğan törene katıldı
Darphane, 'İsrailli şirket' iddialarını yalanladı