Obama, Buckingham’da 'krallar gibi'

ABD Başkanı Barack Obama Avrupa ziyaretinin ikinci durağı olan İngiltere’de 'krallar gibi' ağırlanıyor. İşte çok nadir uygulanan protokol kuralları:

Obama, Buckingham’da 'krallar gibi'
Obama, Buckingham’da 'krallar gibi'
GİRİŞ 24.05.2011 18:57 GÜNCELLEME 24.05.2011 18:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cemal Demir'in haberi

Buckingham Sarayı, çok az başkanına uyguladığı kral protokolü ile Obama çiftini 2 gece Saray’da ağırlayacak.
 
Buckingham Sarayına gelen Obama çifti, sarayda kısa bir turdan sonra 41 pare top atışıyla karşılandı. Obama ve Kraliçe’nin buluşmasından sonra ise Obama’nın geldiği 62 pare top atışıyla tüm Londra’ya duyuruldu.

Obama çifti Kraliçe’nin özel davetlisi olarak sarayda iki gece geçirecek. Obama çifti, geçtiğimiz günlerde dillere destan bir düğünle evlenen Prince William ve Kate Middleton’un düğün gecesini geçirdikleri 6 oadlı özel suite misafir edilecek. Barack Obama ve eşi Michele Obama, saraya geldiklerinde Kraliçe ile buluşmadan önce yeni evli çiftle de ayaküstü tanıştı.

Ziyartein ilk gününde Kraliçe ile özel bir öğle yemeği yiyen Obama, daha sonra West Minister Abbey’e çelen bırakmak için Saray’dan ayrıldı.
 
Obama çifti sabah saatlerinde de İngiltere veliaht Prensi Charles ve eşi Camilla, geceyi geçirdikleri ABD Büyükelçisinin konutunda bir araya geldi. İrlanda ziyaretini, İzlanda’daki yanardağdan yükselen küllerin bölgeye yayılması yüzünden bir gün önceden kesmek zorunda kalan Obama, planlanandan önce Londra’ya geldiği için Pazartesi gecesini ABD Büyükelçisinin konutunda geçirdi.

HABER 7

YORUMLAR 3
  • ümit 13 yıl önce Şikayet Et
    Sırmalı taht verseler. Taht sahibi mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi...herşey gelip geçici kalıcı olan varmı bir eserin dünyada ..koymuşmusun hak adına adalet adına bir çizgi dünyalık defterine...herkes demişmi sonunda biz ondan razı olduk sende ondan razı ol ya RAb............
    Cevapla
  • sami baharlar 13 yıl önce Şikayet Et
    obamayimis. ben bu sarayi ziyaret eden yabanci devlet buyuklerinin baska turlu karsilandiklarini gormedim.bu haberin onemi neki? buna mukabil ben kucucuk bir ulkenin bir basbakaninin abd kongre ve senatosunda nasil karsilandigini gordum bu bir haberdir cnn bbc hatta elcezire bile canli yayinladi program 2 saat surdu bunu es gecmeniz cok tuhaf
    Cevapla
  • Ali GÜNAYDIN 13 yıl önce Şikayet Et
    Sarayın zemini. NEDEN DAMALI?? KÜRESEL siyonizm sarayı mı orası??
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıllık kazançları 1 milyon lirayı buluyor: 21 yıl sahneye çıkmadan emekli oldu!
Meteoroloji'den son dakika kuvvetli yağış uyarısı!