AB, nükleer santralde kriterleri belirledi

AB üyeleri Japonya'daki deprem ve tsunami felaketinin ardından nükleer santrallerde yapmayı kararlaştırdıkları stres testinde uygulanacak kriterleri belirledi.

AB, nükleer santralde kriterleri belirledi
AB, nükleer santralde kriterleri belirledi
GİRİŞ 25.05.2011 17:50 GÜNCELLEME 25.05.2011 17:50

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Günther Oettinger, düzenlediği basın toplantısında, 1 Temmuz'dan itibaren AB'deki aktif 143 nükleer santralde gerçekleştirilecek stres testinde doğal felaketlere ve kazalara dayanıklılığın ölçüleceğini bildirdi.

Oettinger, AB üyelerinin mümkün olduğunca şeffaf olacak nükleer stres testinde terör saldırılarını dikkate almayacaklarını ve bu ihtimalin güvenlik makamlarınca ayrıca değerlendirileceğini söyledi.

AB Komisyonu, bu konuda yetki üye ülkelerde olsa da nükleer güvenliği artıracak yatırımların zor ya da çok masraflı olması halinde, testlerden başarısız çıkan santrallerin kapatılmasını istedi.

Çevre örgütü Greenpeace ise İngiltere, Fransa ve Çek Cumhuriyeti başta olmak üzere AB üyelerini nükleer stres testini "sulandırmakla" suçladı.

Greenpeace nükleer politika danışmanı Jan Haverkamp, "Testler tarafsız olmayacak, acil durum planlarını kapsamayacak ve terör tehdidine güvence getirilip getirilmediği konusunda bize bir şey söylemeyecek" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyoğlu Belediyesi'nde 'tahliye' tartışmalarının perde arkası ortaya çıktı
Adana'yı 'süper hücre' vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü