Yorgo Papandreu istifasını veriyor

Yunanistan'da iktidardaki PASOK içerisinde referandum konusunda çatlak büyüyor. İstifa eden vekil sayısı 5'e çıkarken Papandreu çoğunluğu kaybetti.

Yorgo Papandreu istifasını veriyor
Yorgo Papandreu istifasını veriyor
GİRİŞ 03.11.2011 14:25 GÜNCELLEME 03.11.2011 14:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da, iktidardaki PASOK içerisinde referandum konusunda ortaya çıkan görüş ayrılığı sürerken, yarın yapılacak güvenoyu oylamasında hükümete oy vermeyeceğini açıkça belirten milletvekili sayısı beşe çıktı.

PASOK milletvekilleri Milena Apostolaki ile Eva Kayli'nin istifalarının ardından Sula Merenditi ve Elena Panariti de Papandreu hükümetine güvenoyu vermeyeceğini açıkladı.

Diğer yandan, PASOK milletvekilleri Dimitris Linceris ile Kostas Gitonas ve Nikos Salayannis de yaptıkları açıklamalarında, Papandreu'nun halkoylaması kararına karşı olduklarını belirtmişlerdi. PASOK milletvekilleri güven oylamasında tavırlarının ne şekilde olacağına dair bilgi vermezken, Salayannis açıklamasında, "Referandum öldü" ifadesini kullanmıştı. Linceris ise, "Papandreu'nun artık bir tarih olduğunu" söylemişti.

Bu durumda milletvekili sayısı en çok 149 olarak hesaplanan Papandreu hükümetinin yarın Yunan parlamentosunda güvenoyu almasının mümkün olmadığı değerlendiriliyor.

Bu arada, Yunan medyası, aralarında PASOK'un bazı üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu bir grup milletvekilinin, Papandreu'ya gönderdikleri bir mektupta, hükümetin istifa ederek, Avrupa Merkez Bankası'nın eski Başkan Yardımcısı Lukas Papadimos başkanlığında bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını istedikleri bildirildi.

Yunanistan'ın avroya katılımında önemli rol oynamakla tanınan Papadimos, Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) fizik ve ekonomi okudu. Papadimos, 2010 yılından bu yana Papandreu'nun ücretsiz danışmanlığını yapıyor.

Muhalefet partisi geçici hükümet kurulması çağrısında bulundu

Yunanistan'da muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Başkanı Andonis Samaras, geçici hükümet kurulması çağrısında bulundu.

Samaras yaptığı yazılı açıklamada, mevcut parlamentonun geçen hafta Brüksel'deki zirvede Yunanistan için kabul edilen 130 milyar avroluk kurtarma paketini onaylaması ve genel seçimler yapılıncaya kadar ülkeyi bir geçici hükümetin yönetmesi gerektiğini bildirdi.

AB ve IMF'nin Yunanistan için kabul ettiği 110 milyar avroluk kurtarma paketinin 8 milyar avroluk 6'ıncı diliminin seçimler yapılmadan önce ve mümkün olan en kısa zamanda serbest bırakılması gerektiğini belirten Samaras, erken seçim yapılması talebinden vazgeçmediğini kaydetti.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun AB mali yardımını referanduma götüreceği açıklamasına iktidar partisi PASOK'daki milletvekillerinin tepki vermesi hükümeti çökmenin eşiğine getirmiş görünüyor.

AA

YORUMLAR 3
  • Hasan 12 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa cokuse basladi.... Ben 2015 biter diye dusunmustum ama daha hizli cokus var... Ama bu socusun arkasinda illuminati var mi bilinmez???
    Cevapla
  • erdal 12 yıl önce Şikayet Et
    avrupada kehanet cilik vardir benden onlara bir kehanet umarim gerceklesir. bu ekonomik cokus yunanistan ispanya portekiz italya deriken fransa ve ingiltere ye ordan abd ye sicrayip onlari kavurur iken 1940 larda dunya birbirini yedigi sirada yatan chp zihniyetinin halinden ders almis ulkem AKP nin koydugu hedeflere ulasip hatta onlari da asip dev olur ekonomisi coken ulkeler birbiri ile savasir almanya yeniden fransa ve ingiltere ve rusya ya saldirir bu arada cin abd ye girer zaten abd ic savas dadir parcalanma baslamisdir ve TURKIYE 12 adalardan bize en yakin olanlari isgal eder yunanistan ve bulgaristan daki turk nufusun oldugu yerlerde turki devlet kurulmasina on ayak olur kerkuk musul alinip turk devleti kurulur
    Cevapla
  • Aladdin Yenirenk 12 yıl önce Şikayet Et
    Yorgo Papandreu. hiç beklenmedik bir çıkışla dünyayı sarstı. Referendumda kesinlikle avrupa birliğine karşı çoğunluk çıkacak. Avrupa sovyetler gibi ani çöküşe geçecek. Avro yok olmasa dahi bir Kuzey Avro bölgesi oluşacak. Portekizden Yunanistana kadar tüm Akdeniz avrupası dışarıda kalacak. Fakat bu kadar önemli bir meseleyi yunan halkının evet veya hayırına bırakmak istemiyorlar. Diğer yandan ise anti demokratik olmakta istemiyorlar. Belkide Yorgo Papandreu tarihe 'avrupaya Demokrasi Dersi Veren' olarak geçecek. Çünkü bu referandumda Yunan halkı, neden ve kimin satışıyla bu duruma düşürüldüklerini sorgulayacaklar. Göreceklerki Brükseli yönetenler milli üyeleri yönetenlerden çoktan ayrımışlar ve Avrupa,Demokrasi, İnsan Hakları hele hele özellikle böbürlendikleri Avrupa ideyolojisinin paraya satılmış olan bir şeymiş durumuna düşürmüşler. Maalesef zarara giren yine vatandaş olmuştur. Brükselin dini imanı para, Demokrasi ve İnsan Halkları bahane desem yanlış olurmu?!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Narin Güran ile ilgili Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklaması!
Son dakika... Terör örgütüne soğuk duş! MSB ağır darbeyi vurdu