Saçkırandan korkmayın
Saçkıran insanın sinirlerini yıpratan bir hastalık olsa da korkmayın, çünkü tedavisi mümkün.
Saçların bir bölümü veya tamamıyla dökülmesi hatta bazen vücuttaki diğer kılların da ona eşlik etmesi olarak tanımlanıyor, saçkıran. Bu durum ise aslında bağışıklık sistemimizin bize uyarısı. Ona iyi bakmamız için bize sinyal gönderiyor. Korkmayın ve tedavinizi olun.
Peki sebepleri nelerdir? Saçkıranla nasıl savaşılır?
Saçkıranın oluşma sebepleri
- En önemli sebebi, bağışıklık sistemindeki çöküştür. Vücut güçsüz kaldığını kıllar üzerinden haber verir.
- Ve tabii, her zaman olduğu gibi her şeyin sebebi, stres. Stres vücudumuzda birçok hastalığın sebebi olduğu gibi, saçkıranın da oluşmasına sebep oluyor.
- Saçkıran genlerin de mirası olabiliyor.
Saçkıran kendini nasıl belli eder
- İlk olarak saç derisinde bir bozuk para büyüklüğündeki açılmalarla başlar.
- Kaşıntı, ağrı gibi belirtileri yoktur. Ancak saçlar zayıflamaya başlamış ya kırılmalar çoğalmışsa, bu saçkıran başlangıcı olabilir.
Nasıl tedavi edilir?
Öncelikle vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir. Doktorun başlatacağı ilaç tedavisinde düzenli kullanımla saçlar yeniden çıkmaya başlayacaktır. Saçkırandan sonra çıkan saçlar bazen beyaz renkte olacaktır, ama zamanla da kendi rengine dönecektir.
Doktor kontrollerinin yanında bu süreç bitkisel tedavilerle de desteklenebilir. Ancak bunu ilaçlarla bir arada ancak doktorunuzun tavsiyesiyle denemelisiniz.
Saçkırana en değerli çözüm bu anlamda sarımsaktır. Çünkü sarımsak kıl köklerini besler. Bunun için sarımsak ikiye kesilir ve saçkıran oluşmuş bölgeye can yakana kadar uygulanır. Etkili bir yöntemdir.
Ama en önemli tedavi insanın ruhsal sağlığını koruyup bu hastalığa hiç yakalanmamaktır. Bu yüzden her açıdan stressiz bir hayat yaşamaya gayret etmekte fayda var.
Saçkıran bulaşıcı bir hastalık mı?
Son olarak bu konuda en merak edilen soruyu da cevaplayalım. Saçkıran kesinlikle bulaşıcı bir hastalık değildir. Sadece genlerle aktarılır.