Cemaate saldırıp seccade yaktılar

Bulgaristan'da ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan ATAKA partisinin taraftarları, cuma namazı sırasında Banya Başı Camisi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Cemaate saldırıp seccade yaktılar
Cemaate saldırıp seccade yaktılar
GİRİŞ 20.05.2011 18:45 GÜNCELLEME 20.05.2011 18:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin AB üyeliğine karşı düzenlenen gösteri sırasında ATAKA taraftarları, cami önünde namaz kılan cemaatin üzerine yumurta attı ve bir seccadeyi yaktı. Çıkan olaylarda toplam 10 kişi yaralanırken, çevrede geniş güvenlik tedbirleri alan polis olayları tahrik eden 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada olay yerine gelen ATAKA lideri Volen Siderov, polisi suçlayarak cemaatin neden yokken gösteri yapan taraftarlara saldırdıklarını iddia etti. Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını isteyen Siderov, İçişleri Bakanı Tsvetan Tsvetanov'u istifaya davet etti.

ATAKA yandaşları, yaklaşık üç hafta önce, yine cuma namazı sırasında Banya Başı Camisi önünde, bir araç üzerine yerleştirdikleri hoparlörlerden yüksek sesle Hristiyan ilahileri çalmışlardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • murat ÖZTÜRK 13 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın gözü önünde soydaş ve dindaşlarımızın ezilmesine, asimile edilmesine müsade ediyoruz.... sayın erdoğan sağda solda kükreyip kürtlere kimlik kazandırmak için uğraşacağına biraz da doğu avrupada, batı trakyada, musulda kerkükte eziyet gören kardeşlerimize sahip çıksın. filistin filistin diye çığırtkanlık yapanlara da seslenmek lazım. filistindeki müslüman da bunlar kafir mi ???
    Cevapla
  • sessiz çığlık 13 yıl önce Şikayet Et
    ırkçıymış. bulgaristan kısa bir süre sonra romanların sayıca daha fazla yaşadığı bir yer haline gelicek onları da tıpkı fransadaki gibi sınırdışı etme gayretleri var ama yapamıyorlar onların gücü kime yeterse ona saldırıyorlar.boşuna bulgaristanı terketmedi türkler.Devlet bunun hesabını bile soramadı.
    Cevapla
  • karacocuk 13 yıl önce Şikayet Et
    milliyetçilik böyledir. Zararlıdır kimseye fayda etmez
    Cevapla
  • huseyin mehmet 13 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler haber7. Biz Bulgaistan müsülmanlarına yer veren tek medya olduğunuz için teşekkürler! Saldırıda onlarca müsluman yaralandı ve polis seyretmekle yetindi. Türkiyeden daha fazla medya desteği bekliyoruz. Şunu da eklemek istiyorum 1989 da Türkiyeye göç eden akrabalarımız gavurdan beter olmuş ve umurlarında değiliz o yüzden islami hassasiyetı olan cemaatleri bulgaristana bekliyoruz. On senedir halimizi hatrıızı soran ve burada faliyet gösteren tek cemaat olan Hoca efendinın cemaatidir.Allah hizmet edenlerden razı olsun.
    Cevapla
  • Selim Akkale 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah Allah !!! Bu tarz bana Türkiyede ki 2 partiyi ve malûm zihniyeti çok anımsattı !!!. Birisi anaç parti c.. diğeri onun yavrusu b.. Malûm zihniyetin sahipleride malûm olduğu üzere 10 küsur yıl önce Anadolumuzun Evliya Yatağı olan güzel bir kentinde bir yaz günü, bir cuma günü tahrik olacağı gerekçesiyle yapılmaması istenen programlarını yaptıkları gibi, halkı daha da TAHKİR VE TAHRİK etmek istediklerinden Camii önünde Cuma vaktinde Davul, Zurna çaldırıp, İnsanların manevî duygularına sözlü ve çalgılı sataşmada bulunmuş ve orada bulunan bazı provakatörlerinden kışkırtması neticesinde onlarca insanın ölümüne neden olmuşlardı!Netice de o halkı tahkir ve tahrik edenlere bir şey olmadı!Başlarıda zaten mahşer gününde ki hesabını vermek üzere gitti!Provakatörlerede bir şey olmadı!Olan ölenler ile olaylara uzaktan karışmış ve hatta bir kısmı karışmamış olup, hasbelkader orada bulunmuş olan garibanlara oldu!Bu zihniyetin, bu Ülkeye 1 kuruşluk faydası olmadığı gibi KÜLLÜHÜN ZARARI OLDU!Şimdi aynı zihniyet Sivil Cuma diye eylem yapıyor!!ALLAH ŞERLERİNDEN EMİN EYLESİN!!AMİN!ECMAİN!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan İsrail'in kirli planını açıkladı! İşte siyonistlerin ABD içindeki gücü
Türk mühendisler bir ilki başardı! Avrupa ülkesi Türkiye ile masaya oturdu