Rus güvenlik şirketinden ABD'ye açık çek

Kaspersky Labs, ürünlerinde Rusya'nın gizli giriş yapabileceği arka kapılar olduğu iddialarına karşılık isterse kaynak kodunu ABD'ye gösterebileceği yanıtını verdi

Rus güvenlik şirketinden ABD'ye açık çek
Rus güvenlik şirketinden ABD'ye açık çek
GİRİŞ 03.07.2017 15:29 GÜNCELLEME 03.07.2017 15:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dijital güvenlik şirketi Kaspersky Labs, ürünlerinde Rusya'nın gizli giriş yapabileceği arka kapılar olduğu iddialarına karşılık isterse kaynak kodunu ABD'ye gösterebileceği yanıtını verdi.

Şirketin CEO'su Eugene Kaspersky, hazırladıkları güvenlik ürünlerinin tavizsiz olduğunu göstermek için, "ABD isterse, kaynak kodunu gösterebiliriz" dedi.

Yazılımın her şeyi anlamına gelen kaynak kodları, genellikle "şirket sırrı" niteliğinde kabul edilir. Associated Press'in haberine göre, Eugene Kaspersky şirketi hakkındaki iddiaların geçersizliğini kanıtlamak için sadece kaynak kodlarını göstermekle de kalmayabilir. Zira, "Kötü niyetli olmadığımızı göstermek için ne gerekiyorsa yaparım." diyor.

Konu, yaklaşık 20 yıldır belirli aralıklarla gündemde gelse de, son aylarda ABD'de devlet kademesinde tartışmaya açıldı. Hatta, ABD Savunma Bakanlığı, Kaspersky Lab ürünlerinin kullanımını yasaklama noktasına geldi. Kaspersky'ye göre, bu iddiaların çıkış noktası ise profesyonel kıskançlıktan başka bir şey değil.

KGB GEÇMİŞİ ENDİŞE SEBEBİ

Rusya'nın sistemde "arka kapı" bulundurarak, Kaspersky ürünlerini kullanan şirketleri takip ettiği iddiasının geçerliliğini sağlayacak bir kanıt bulunmamasına karşın, şirketin kurucusu Eugene Kaspersky'nin Rus askerî istihbarat örgütü KGB'nin desteklediği bir okulda eğitim görmüş olması, Savunma Bakanlığı'nda çalışması, Rus hükümeti ve istihbarat görevlileriyle de yakın ilişkl içinde olduğunun bilinmesi, iddiaları alevlendiriyor.

Eugene Kaspersky, kaynak kodunu göstermenin yanı sıra, iddialara karşı Kongre önünde ifade vermeyi de kabul etmişti. Ancak henüz bu talebine bir yanıt verilmedi.

YORUMLAR 1
  • aspnetturkiye.com 7 yıl önce Şikayet Et
    kanka kodundan arkakapı bölümlerini çıkarırsın olay biter hikaye bunlar tüm antivirüs ürünleri ve hatta kullandıgımız işlemcilerde bile arka kapı var örng intel bunu kabuletti bilgisayar kapandıkdan sonra bile intel işlemciler veri gönderiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Donald Trump'ın alacağı maaş belli oldu! İşte en fazla maaş alan liderler...
Tanju Özcan'ın liyakatsizliği 76 kişiyi canından etti! Tartışılan kuruma dayıoğlunu atamış