Bilim
BİLİM
4 YIL ÖNCE
Endonezya'da iki yeni yengeç türü keşfedildi
Endonezya'nın Papua eyaletindeki Mimika bölgesinde Endonezya Bilimler Enstitüsü (LIPI) tarafından keşfedilen yeni yengeç türü Typhlocarcinops robustus. (Fotoğraf: LIPI'nin izniyle)
GÜNCEL
4 YIL ÖNCE
Heyecanlandıran keşif! 150 yıl sonra Bingöl'de ortaya çıktı
Bingöl Üniversitesi öğretim üyelerinin yaptığı araştırmada, Türkiye'de 150 yıldır görülemeyen bitki türünün bulunduğu bildirildi. Türkiye’de herhangi bir yerde bulunamadığı için bu bitkiye botanikçiler 'Kayıp Boğumcuk' ismini vermişlerdi.
DÜNYA
4 YIL ÖNCE
67 milyon yıllık T-rex iskeleti 31.85 milyon dolara alıcı buldu
ABD'nin New York şehrinde bir açık artırmada 67 milyon yıllık dinozor iskeleti, 31.85 milyon dolara satıldı. 11 metre 27 santimetre uzunluğundaki dinozor iskeletini alan kişinin ismi açıklanmazken, alıcının telefonla teklif veren bir şirket olduğu duyuruldu.
BİLİM
4 YIL ÖNCE
Avusturyalı bilim adamlarından şaşırtan buluş
Avustralyalı bilimadamları, avokado filizlerini dondurarak saklayan ve daha sonra sağlıklı bir bitki yetiştirmek için yeniden canlandıran bir yöntem tasarladıkları duyurdu.
BİLİM
4 YIL ÖNCE
Sit alanında bulunan mamut fosillerinin sayısı 200’e yükseldi
Meksika’nın başkenti Mexico City yakınlarındaki Santa Lucia sit alanındaki devasa mezarlıkta geçen yıl 70 fosilin bulunmasından bu yana yapılan çalışmalarla 130 mamut fosili daha ortaya çıkarıldı. Uzmanlar, bölgenin binlerce yıl önce hayvanların tuzağa düşmesine neden olan bataklık bir araziye dönüştürüldüğünü ve insanların alet yapmak için onları öldürmüş olabileceğini açıkladı.
BİLİM
4 YIL ÖNCE
Bilim dünyası bu araştırmayı konuşuyor
ABD'deki Hawaii Üniversitesi ve NASA’nın Kaliforniya eyaletindeki araştırma enstitüsü Jet Propulsion Laboratory’de (JPL) görevli araştırmacılara göre, Ay'da bulunanan demirin Dünya'dan taşınan oksijenle paslandığını duyurdu.
BİLİM
4 YIL ÖNCE
Küresel ısınma nedeniyle buzul göllerinin alanı 28 yılda yüzde 51 arttı
Küresel ısınmanın neden olduğu erime sonucu, 1990'dan 2018'e kadar geçen sürede buzul göllerinin sayısı, kapladığı alan ve su hacminde dramatik artış meydana geldi.
BİLİM
4 YIL ÖNCE
Korkutan keşif! Bakteriler 'ölüm çığlığı' atıyor
Ölü bakterilerin sürünün geri kalanını nasıl kurtardığını incelemek için yapılan çalışmada bakterilerin 'ölüm çığlığının' diğer bakterileri uyararak hayatta kalmalarını sağladığı bildirildi.
GÜNCEL
4 YIL ÖNCE
Tehlikeli oyun! Genetiği değiştirilmiş, doğaya 750 milyon tane salınıyor
ABD'nin Florida eyaletinde genetiği değiştirilmiş 750 milyon sivrisineğin doğaya salınmasına onay verildi. Çevrecilerin itirazına rağmen alınan kararla böcek ilaçlarının alternatifi olarak test edilecek.
BİLİM
4 YIL ÖNCE
Dönüşü olmayan yola girildi! Alarm veriyor
Ohio Eyalet Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanları, ada üzerindeki yaklaşık 200 buzulun uydular aracılığıyla 40 yıldır toplanan verilerini inceledi. Araştırmaya göre Grönland buzullarındaki erime, artık dönüşü olmayan yola girdi.