Fatih Şahin kimdir ve kaç yaşındadır? Fatih Şahin'in eğitimi...

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'in hayatına ilişkin bilgiler oldukça merak edildi. İşte, araştıranlar için Fatih Şahin'in hayatına ilişkin bilinmeyen tüm detaylar...

Fatih Şahin kimdir ve kaç yaşındadır? Fatih Şahin'in eğitimi...
Fatih Şahin kimdir ve kaç yaşındadır? Fatih Şahin'in eğitimi...
GİRİŞ 26.06.2024 14:19 GÜNCELLEME 26.06.2024 14:19

Fatih Şahin 20 Mart 1979'da Çanakkale'nin Çan ilçesinde dünyaya geldi. Şimdilerde 45 yaşındadır. Annesinin adı Saliha, babasının adı Feti'dir. 

Çocukluk dönemini Çanakkale'de geçiren Fatih Şahin, ilk ve orta öğrenimini ardından Çan İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Daha sonra  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 

Lisans eğitimimin ardından serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Mesleğe adım attıktan kısa bir süre sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını yaptı. 

Fatih Şahin

FATİH ŞAHİN'İN SİYASİ HAYATI

Fatih Şahin, yıllar boyunca AK Parti teşkilatlarında aktif olarak çalışan isimler arasında.  2009'da ise AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirildi. 2011'e kadar Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı ve 2016'da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışmalar yürüttü. 

2017'e kadar Genel Başkan Yardımcılığı yapan Fatih Şahin daha sonra AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Sekreteri olarak görev yaptı. AK Parti MKYK üyesi oldu. 

Fatih Şahin'in hayatı

MİLLETVEKİLİ OLDU

Fatih Şahin, Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti Ankara milletvekili aday adayı oldu. Partisi tarafından aday gösterildi ve 24. dönem milletvekili oldu. 

Kasım 2018 seçimlerinde ve Haziran 2015 seçimlerinde yeniden Ankara milletvekili olarak seçildi ve TBMM'de yerini aldı. Mayıs 2023 seçimlerinde ise milletvekili adayı olmadı. 

Milletvekili olduğu dönemde Başkanlık Divanı Kâtip üyeliği, Anayasa Komisyonu üyeliği ve Türkiye-Etiyopya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı.

Fatih Şahin'in biyografisi

Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği, Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Sözcülüğü, AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu üyeliği ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı gibi görevlerde yer aldı. 

FATİH ŞAHİN EVLİ Mİ?

Fatih Şahin, Elif Şahin ile evlidir. Bu evliliğinden 2 çocuğu bulunmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL