Akif Çağatay Kılıç kimdir? Babası ve dedesi kim? Akif Çağatay Kılıç'ın biyografisi

Akif Çağatay Kılıç Cumhurbaşkanı danışmanı olmasıyla gündeme gelen isimler arasında. Peki Akif Çağatay Kılıç kimdir? Babası, dedesi ve amcası de kendisi gibi ünlü isimler olan Akif Çağatay Kılıç'ın bilinmeyen hayatı haberimizde...

Akif Çağatay Kılıç kimdir? Babası ve dedesi kim? Akif Çağatay Kılıç'ın biyografisi
Akif Çağatay Kılıç kimdir? Babası ve dedesi kim? Akif Çağatay Kılıç'ın biyografisi
GİRİŞ 27.06.2024 11:18 GÜNCELLEME 27.06.2024 11:18

Akif Çağatay Kılıç 15 Haziran 1976'da Almanya'nın Siegen kentinde dünyaya geldi. Aslen Samsunlu'dur (İlkadım ilçesine bağlı Ataköyü). Şimdilerde 48 yaşındadır.

Babası Sinan Kılıç, İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Recep Tayyip Erdoğan'ın özel doktorudur. Annesinin adı Behire Yıldız'dır.

Dedesi 5 dönem boyunca CHP milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'tır. Amcası ise 2014'ten beri Vaşington Büyükelçiliği yapan Serdar Kılıç'tır. Çocukluk dönemini Almanya'da geçiren Akif Çağatay Kılıç, 10 yaşında ailesi ile birlikte Türkiye'ye dönüş yaptı.

Akif Çağatay Kılıç

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'IN EĞİTİMİ 

İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Özel Alman Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Hertfordshire Üniversitesi'nde Siyaset ve Avrupa Çalışmaları Bölümünü başarı ile tamamladı. 

İleride düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir. 

KARİYERİ

Akif Çağatay Kılıç, eğitim hayatından sonra Sabancı Holding'te çalışmaya başladı. Holding'in Londra Bürosunda satın alma uzmanı görevini üstlendi.

Daha sonrasında ise 2011'e kadar Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Erdoğan'ın yakın kurmay ekibinde yer alarak, yurt dışı gezilerinin büyük bir bölümünde Erdoğan'a tercümanlık yaptı. 

SİYASİ HAYATI

AK Parti'de Genel Başkan Danışmanlığı yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcılığını da yapan Kılıç, 2011'de milletvekili aday adayı olabilmek maksadı ile görevinden istifa etti. Ardından AK Parti Samsun milletvekili aday adayı oldu. 

Akif Çağatay Kılıç'ın siyasi hayatı

MİLLETVEKİLİ OLDU

2011 genel seçimlerinde Samsun 5. sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Akif Çağatay Kılıç, seçimde başarı elde etti ve TBMM'de yerini aldı. Sonraki yıllarda da Samsun milletvekilliği ( Haziran 2015, Kasım 2015 ve Haziran 2015) yaptı. 

Milletvekili olarak görev yaptığı dönemde Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Türkiye - Arjantin Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekilliği yaptı. AKPM Türk Delegasyon Başkanı ve TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı olarak çalışmalar yaptı. 

Ayrıca, Türkiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grupları saymanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri ve Türkiye-İran Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyesi olarak çalışmalar yürüttü. 

Akif Çağatay Kılıç'ın biyografisi

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OLDU

Akif Çağatay Kılıç, 2013'te kabinede yapılan değişiklik kapsamında, Suat Kılıç'ın ardından Gençlik ve Spor Bakanı olarak atandı. 

25 Aralık 2013 ile 19 Temmuz 2017 arasında  Gençlik ve Spor Bakanı  olarak görev yaptı. 

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI OLDU

Akif Çağatay Kılıç 2023'ten beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak çalışmaktadır. 

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'IN EŞİ

Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un tanıdık ailelerinden birinin kızı olan Eda Kılıç evlidir. İki çocuğu bulunmaktadır. 

Akif Çağatay Kılıç'ın eşi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL