Giray Altınok kimdir, aslen nerelidir? Giray Altınok filmleri ve TV dizileri

Güldür Güldür programı tanınan Giray Altınok son zamanlarda “Prens” dizisi ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Peki, Giray Altınok kimdir? Giray Altınok aslen nerelidir? Giray Altınok dizi ve filmleri…

Giray Altınok kimdir, aslen nerelidir? Giray Altınok filmleri ve TV dizileri
Giray Altınok kimdir, aslen nerelidir? Giray Altınok filmleri ve TV dizileri
GİRİŞ 20.06.2024 12:36 GÜNCELLEME 20.06.2024 13:22

Oyunculuk, yönetmenlik ve aynı zaman yazarlık yapan Giray Altınok, son zamanlarda sükse yapan Prens dizisini aslında ilk başlarda hiçbir platforma kabul ettiremediklerini itiraf etmişti. Televizyon dünyasına özellikle komedi projeleri ile tanınan Altınok, şimdilerde arama motorlarında sıkça araştırılan isimler arasında. İşte, Giray Altınok kimdir ve aslen nerelidir?

GİRAY ALTINOK KİMDİR? GİRAY ALTINOK ASLEN NERELİDİR?

Giray Altınok, Türk oyuncu ve senarist olarak tanınan, 1983 yılında İzmir'de doğmuş bir sanatçıdır. Pamukkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra oyunculuk kariyerine yönelmiş ve Akademi 35 Buçuk'ta oyunculuk eğitimi almıştır.

Giray Altınok, eğitim hayatını İzmir'de tamamladıktan sonra Pamukkale Üniversitesi'nde sosyoloji eğitimi aldı. Üniversite yıllarının ardından oyunculuk tutkusu ağır basan Altınok, bu alanda kendini geliştirmek için Akademi 35 Buçuk'ta profesyonel oyunculuk eğitimi aldı.

GİRAY ALTINOK FİLM VE DİZİLERİ

Altınok'un sinema kariyeri 2011 yılında "Kaybedenler Kulübü" adlı filmle başladı. Bu ilk deneyiminden sonra "Vücut", "G.D.O. KaraKedi" ve "Tut Sözünü" gibi filmlerde de rol aldı. 1975 yapımı Türk sinemasının klasiklerinden "Hababam Sınıfı" serisinin devam filmini yazdı ve aynı zamanda oynadı.

Giray Altınok, televizyon kariyerinde de önemli adımlar attı. Show TV’de yayınlanan ve büyük beğeni toplayan komedi programı "Güldür Güldür Show"da oyunculuk yapmaya başladı. Bu programda geniş kitleler tarafından tanındı ve sevildi.

GİRAY ALTINOK PRENS DİZİSİ

Giray Altınok'un hem yazdığı hem de başrolünde yer aldığı "Prens" dizisi, BluTV'de yayınlanan ve büyük ilgi gören bir yapım. Dizinin ilk 8 bölümünü çektikten sonra projeyi üç yıl boyunca hiçbir yere satamayan Altınok, tam umudunu kaybedip YouTube’da yayınlamayı düşünürken dijital bir platformun CEO’sunun dikkatini çekmiş ve dizi BluTV'de yayınlanmaya başlamıştır.

PRENS DİZİSİ KONUSU

"Prens" dizisi, Bongomia Hükümdarlığı'nın ciddiye alınmayan veliahtı olan ve ailesi tarafından isim bile verilmeyen ortanca kardeş 'Prens'in (Giray Altınok) hikayesini anlatıyor. Dizi, Prens'in krallığın dengelerini değiştirme çabalarını ve maceralarını konu alıyor.

GİRAY ALTINOK ÖZEL HAYATI

Giray Altınok, meslektaşı Cansu Diktaş ile evlidir. Ünlü çift, 2018 yılında İstanbul İstinye'de gerçekleştirdikleri bir kır düğünü ile dünya evine girmiştir.

Giray Altınok, Türk sinema ve televizyon dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş, başarılı projelere imza atmış bir sanatçıdır. Özellikle "Prens" dizisi ile geniş kitlelerce tanınmış ve beğeni toplamıştır. Evli ve mutlu bir yaşam süren Altınok, kariyerine başarılı projelerle devam etmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL