Can Kıraç kimdir? Can Kıraç'ın annesi ve babası kim? Eşi...

Can Kıraç ölüm haberinin ardından gündem oldu. Bunun üzerine Can Kıraç'ın hayatı ve kariyeri ile ilgili detaylar oldukça merak edildi. Peki Kaç yaşında öldü? İşte, araştıranlar için Can Kıraç'ın biyografisi...

Can Kıraç kimdir? Can Kıraç'ın annesi ve babası kim? Eşi...
Can Kıraç kimdir? Can Kıraç'ın annesi ve babası kim? Eşi...
GİRİŞ 28.06.2024 09:04 GÜNCELLEME 28.06.2024 09:04

Can Kıraç 22 Mayıs 1927'de Ankara'da dünyaya geldi. Babası, Türkiye'nin ilk Ziraat Mühendislerinden Ali Numan Kıraç'tır. Annesi ise Semiha Kıraç'tır. Koç Holding'te yönetici pozisyonunda çalışan İnan Kıraç ile kardeştir. 

Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata gözlerini açan Can Kıraç'ın ismini Mustafa Kemal Atatürk koydu. Babasının işi dolayısıyla çocukluk dönemi Eskişehir'de geçti. İlk öğrenimine burada devam etti.

Ünlü İlkokulu'nu tamamladıktan sonra kardeşi ile birlikte İstanbul'a yerleşti ve Galatasaray Lisesinden mezun oldu. Daha sonra  Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdi.

Can Kıraç

Üniversiteye devam ettiği dönemde  Türkiye Milli Talebeler Federasyonu Başkanı olarak çalışmalar yürüttü. Aynı dönem içinde Koruk isimli bir dergi çıkarttı ve TMSF Gazetesi'ne yazılar yazdı. 

Eğitim hayatının ardından mesleki kariyerine Vehbi Koç'un kurduğu Koç Ticaret'in otomobilcilik şubesinde başladı. Daha sonra aynı firmanın kurduğu Egemak şirketinde genel müdür yardımcısı oldu. 

1963'te Bizden Haberler dergisini kuruculuğunu üstlenen Can Kıraç, dergiyi tüm Koç Topluluğu'nu kapsayacak hale getirdi. Yine aynı yıl içinde Koç şirketlerini bir çatı atlında toplayan Koç Holding'in kurucu ortağı olarak faaliyet yürüttü. 

Can Kıraç'ın biyografisi

İddiaya göre, 1991'de Süleyman Demirel'in Can Kıraç'a Cumhurbaşkanlığı ya da Meclis Başkanlığı teklif etti ancak Erdal İnönü tarafından engellendi. Bu iddiayı bloğundaki bir yazısında anlattı. 

CAN KIRAÇ'IN EŞİ

Can Kıraç 1954'te İnci Atav Kıraç ile evlendi. Çiftin Ali Numan ve Aslı adında çocuğu oldu. Bu evlilik İnci Atav Kıraç'ın 2019'daki ölümü (Alzhemir hastalığından vefat etti) ile son buldu. 

Can Kıraç'ın eşi

CAN KIRAÇ'IN VEFATI

Can Kıraç 26 Haziran 2024'te İstanbul'da hayatını kaybetti. Vefat ettiğinde 97 yaşındaydı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL