Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Mathew Crooks kimdir?

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a geçtiğimiz günlerde düzenlenen suikast girişimine dair yeni detayları gün yüzüne çıkıyor. Trump'ı hedef alan Thomas Mathew Crooks'un kim olduğu merak edilir oldu. Peki, Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Mathew Crooks kimdir?

Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Mathew Crooks kimdir?
Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan Thomas Mathew Crooks kimdir?
GİRİŞ 16.07.2024 16:03 GÜNCELLEME 16.07.2024 16:28

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği mitingde silahlı saldırıya maruz kalmıştı. Suikast girişiminde yalnızca sağ kulağından yara alan Trump'ın hayati tehlikesi bulunmuyor. Trump'ı ArmaLite Rifle Model 1" (AR-15) tipi yarı otomatik tüfek ile vurmaya çalışan Thomas Mathew Crooks, o anda etkisiz hale getirildi. Peki, Thomas Mathew Crooks kimdir?

Thomas Mathew Crooks kimdir

THOMAS MATHEW CROOKS KİMDİR?

Thomas Matthew Crooks, 20 Eylül 2003 yılında doğdu. 

Crooks, Bethel Park'ta yaşıyordu. Anne ve babası lisanslı sosyal hizmet görevlisi olarak çalışıyordu. 2022 yılında Bethel Park Lisesi'nden mezun olmuştur.

Yüksek onur derecesi ile mezun olan Crooks, Allegheny County Topluluk Koleji'nden iki ay önce (Mayıs) mühendislik bilimi alanında ön lisans derecesi almıştı. Saldırı sırasında ise yerel bir huzurevinde diyetisyen yardımcısı olarak çalışmaktaydı

ABD'nin 45. başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 başkanlık seçimlerindeki adayı Donald Trump'a suikast girişiminde bulundu. Thomas Matthew Croosk ABD vatandaşıdır.

THOMAS MATHEW CROOKS SEKİZ EL ATEŞ ETTİ

Donald Trump'ın Pensilvanya'da düzenlediği mitingindeki konuşması esnasında Crooks, AR-15 tipi yarı otomatik bir tüfek kullanarak sahnenin 200 - 400 fit (61 ila 122 m) kuzeyindeki bir çatıdan sekiz el ateş etti. Bunun neticesinde Trump'ı sağ kulağından yaraladı, bir seyirciyi öldürdü ve iki kişiyi ağır şekilde yaraladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL