Aylin Cesur kimdir, kimin gelini? Asıl mesleği ne? Aylin Cesur'un eşi...

Aylin Cesur İYİ Parti'den istifa ettikten sonra gündeme geldi. Bunun üzerine Aylin Cesur'un hayatı ve kariyeri ile ilgili araştırmalar yapıldı. İşte, merak edenler için Süleyman Demirel'in manevi kızı olan Aylin Cesur'un biyografisi...

Aylin Cesur kimdir, kimin gelini? Asıl mesleği ne? Aylin Cesur'un eşi...
Aylin Cesur kimdir, kimin gelini? Asıl mesleği ne? Aylin Cesur'un eşi...
GİRİŞ 23.07.2024 12:13 GÜNCELLEME 23.07.2024 12:13

Aylin Cesur 26 Aralık 1970'te Eskişehir'de dünyaya geldi. Şimdilerde 53 yaşındadır. Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hem manevi kızı hem de özel doktorudur. 15. dönem Adalet Partisi Isparta Milletvekili Mustafa Cesur'un ise gelinidir. 

Çocukluk dönemini Eskişehir'de geçiren Aylin Cesur, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra mesleki kariyerine başladı. 

Aylin Cesur

Acil müdahale, yoğun bakım doktorluğu ve işyeri hekimliği sertifikaları aldı. Ankara Sevgi Hastanesi’nde Acil ve Yoğun Bakım Doktoru olarak çalıştı. Mecburi Hizmetini Yozgat-Sorgun Gedikhasanlı Sağlık Ocağı, Ankara Keçiören Aktepe Çocuk Sağlığı Merkezi ve Ankara Numune Hastanesi'nde doktorluk yaptı. 

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı'nda Diyabet alanında uzmanlık aldı. 1996'da Cumhurbaşkanlığı Özel Doktor ekibine seçilen Aylin Cesur, 2000'de ise Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel doktoru olarak görev üstlendi.

Bu dönemde diğer yandan da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı yaptı. Böylece, Türkiye Cumhuriyeti’nin en genç ve ilk kadın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı unvanına sahip oldu. 2008'de ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görevlendirildi. 

Aylin Cesur'un biyografisi

MİLLETVEKİLİ OLDU

Aylin Cesur İYİ Parti çatısı altında faaliyetler yürüttü. Partisinin Genel İdare Kurulu üyesi olan Cesur,  27. dönem Isparta milletvekilidir. Temmuz 2024'te ise partiden istifa etti. 

AYLİN CESUR'UN EŞİ

Aylin Cesur, Prof. Dr. Mustafa Cesur ile evlidir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL