Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir? Neden öldü? Mustafa Sabri Küçükaşçı'nın biyografisi

Mustafa Sabri Küçükaşçı İslam tarihine ilişkin önemli çalışmalara imza atan bir araştırmacı. Peki Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir ve nerelidir? İşte, merak edenler için Mustafa Sabri Küçükaşçı'nın bilinmeyen hayatı...

Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir? Neden öldü? Mustafa Sabri Küçükaşçı'nın biyografisi
Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir? Neden öldü? Mustafa Sabri Küçükaşçı'nın biyografisi
GİRİŞ 30.07.2024 12:06 GÜNCELLEME 30.07.2024 12:06

Mustafa Sabri Küçükaşçı 1964'te Konya'da dünyaya geldi. Aslen Konyalıdır.

Çocukluk dönemini Konya'da geçiren Mustafa Sabri Küçükaşçı ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Sonrasında ise akademik kariyerine devam etti. 

1990'da doktora yaptı. 1991'de Marmara Üniversitesi (MÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak akademisyenliğe adım atan Küçükaşçı, 1996'da da MÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Bölümünde öğretim görevlisi oldu.

2002'de de Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Orta Çağ Tarihi Anabilim Dalı'na yardımcı doçent olarak atandı. 2007'de Orta Çağ Doçenti olan Küçükaşçı, 2010-2013 yıllarında MÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini üstlendi ve 2013'te profesör oldu.

Diğer yandan (2013-2015 arasında) Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı İstanbul Türbeler Müzesi Müdürlüğü yaptı ve 2015-2019 arasında Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Haluk Dursun'dan sonra Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı görevini yürüttü. 

Aynı zamanda müzecilik faaliyetleri yürüttü ve Japonya'da düzenlenen 'Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu'nda Lale Geleneği' isimli sergiye başkanlık etti. Çamlıca'daki İslam Eserleri Müzesi'nin kuruluşunda bilim kurulu başkanlığı yaptı.

2015 ile 2023 arasında İstanbul Topkapı Sarayı Müzesini Sevenler Derneği Yönetim Kurulunun Başkanlığını yapan Mustafa Sabri Küçükaşçı, vefatına kadar Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsünün müdürlüğünü yaptı.

20'si uluslararası olmak üzere 30 sempozyuma katıldı ve Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nde yedisi ortak olmak üzere 85 madde hazırladı.

MUSTAFA SABRİ KÜÇÜKBAŞÇI'NIN VEFATI

Mustafa Sabri Küçükaşçı, 30 Temmuz 2023'de, 59 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeninin se kalp krizi olduğu tespit edildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL