Yusuf Dikeç kimdir ve nerelidir? Mesleği nedir? Yusuf Dikeç'in annesi...

Milli atıcı Yusuf Dikeç 2024 Yaz Olimpiyatları'na damga vurdu. Tek eli cebinde atış yapan Türk atıcılık sporcusu Yusuf Dikeç'in yaşı ve hayatı ile ilgili detaylar araştırıldı. İşte, tüm merak edilenler...

Yusuf Dikeç kimdir ve nerelidir? Mesleği nedir? Yusuf Dikeç'in annesi...
Yusuf Dikeç kimdir ve nerelidir? Mesleği nedir? Yusuf Dikeç'in annesi...
GİRİŞ 25.08.2024 17:27 GÜNCELLEME 25.08.2024 17:27
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Yusuf Dikeç 1 Ocak 1973'te Kahramanmaraş'a bağlı Göksun'da dünyaya geldi. Aslen Kahramanmaraşlıdır. Şimdilerde 51 yaşındadır.

Çocukluk dönemini Kahramanmaraş'ta geçiren Yusuf Dikeç, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Harp Okulu'na davam etti. Yıllar boyunca askerlik yapan Yusuf Dikeç, Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir askerdir.

Kuzey Tunçelli kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Kuzey Tunçelli'nin ailesiKuzey Tunçelli kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Kuzey Tunçelli'nin ailesi

SPOR KARİYERİ

Türk atıcılık sporcusu olan Yusuf Dikeç Jandarma Gücü Spor Kulübü'nde spor kariyerine devam etmektedir. Tabanca kategorilerinde yarışmaktadır. 

Milli atıcılık sporcusu oldu. 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında Türkiye'yi temsil etti. Mersin'de gerçekleşen 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazandı.

2014'te İspanya'nın Granada kentinde yapılan 2014 ISSF Tüm Dallar Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda 25 metre Standart Tabanca’da altın madalya almaya hak kazandı. 
Yusuf Dikeç 2016 Yaz Olimpiyatları'na da katıldı. 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. oldu ve elemelerde mücadeleye erken veda etti.

Nisan 2024'te Brezilya'da düzenlenen Olimpiyat Elemeleri Şampiyonasında 10 metre havalı tabanca karışık takım müsabakasında altın madalya kazandı. 
Haziran 2024'te Almanya'da gerçekleşen Dünya Şampiyonasında da birincilik elde etti. 

GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

Yusuf Dikeç, 2024 Yaz Olimpiyatları'na katıldı. Şevval İlayda Tarhan ile birlikte, karma 10 m havalı tabancada finalde 2. oldu. Böylece Türkiye'nin bu branştaki ilk olimpiyat madalyası olan gümüş madalyayı almaya hak kazandı. 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yusuf Dikeç, 2024 Yaz Olimpiyatları'nda kulaklık takmadan sahneye çıktı ve tek eli cebinde atış yaptı. Yusuf Dikeç'in bu hali dünya gündemine oturdu. 

YUSUF DİKEÇ'İN ANNESİ

YORUMLAR 43
  • Adem Erdoğan 1 ay önce Şikayet Et
    Kulaklarımız çok hassasdır , 45 desibelden yüksek sesler kulaklarimizdaki duyu hücrelerini tahrip eder .Kulaklık önemli mülk Allah' in ihanet etmemeli.
    Cevapla
  • Tabiî 1 ay önce Şikayet Et
    Harp okulundan astsubay olunmuyor. Subay olunuyor. Bilgi güncellenmesi yapılması lazım sanki.
    Cevapla
  • Müfettiş 1 ay önce Şikayet Et
    Karizma yapmış hemşehrimiz.
    Cevapla
  • Akin 1 ay önce Şikayet Et
    No stress bro
    Cevapla
  • Bayram Demir 1 ay önce Şikayet Et
    Jandarma Astsubay Kd. Bçvş. Astsubay meslek yüksek okulundan mezun olmuştur. Harp okulundan değil.
    Cevapla
  • Tabiî 1 ay önce Şikayet Et
    Yanlışlıkla şikayet edildi.
    Cevapla
  • Mehmet 39 1 ay önce Şikayet Et
    Buna mı takıldınız gerçekten? Siz hastasınız.
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Buna mi takildin çekememezlik bu olsa gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle