Kuzey Tunçelli kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Kuzey Tunçelli'nin ailesi...

Kuzey Tunçelli Olimpiyatlarda finale yükselen ilk yüzücü olduktan sonra dikkatleri üzerine çekti. Küçük yaşına rağmen büyük başarılara imza atan Kuzey Tunçelli'nin hayatı ve kariyeri merak edildi. İşte, Kuzey Tunçelli'nin biyografisi...

Kuzey Tunçelli kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Kuzey Tunçelli'nin ailesi...
Kuzey Tunçelli kimdir ve nerelidir? Kaç yaşında? Kuzey Tunçelli'nin ailesi...
GİRİŞ 06.08.2024 15:44 GÜNCELLEME 06.08.2024 15:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuzey Tunçelli 30 Ağustos 2007'de Kocaeli'de dünyaya geldi. Aslen Kocaelilidir. Şimdilerde 16 yaşındadır. Annesi Kocaeli Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan Oylum Tunçelli, babası ise özel bir bankanın yöneticisi Melih Tunçelli'dir. Ailesinin tek çocuğudur. 

Çocukluk dönemini Kocaeli'de geçiren Kuzey Tunçelli ilk ve orta öğrenimine de burada sürdürdü. Günümüzde de Kocaeli Marmara Kolejinde lise öğrenimine devam etmektedir. 

Küçük yaşlardan itibaren yüzme sporları ile ilgilenen Kuzey Tunçelli, Fenerbahçe Spor Kulübünün sporcusudur. Milli yüzücü olarak ülkemizi temsil etmektedir. Türkiye olimpiyat kafilesinin ise en genç sporcusudur. 

Yusuf Dikeç kimdir ve nerelidir? Mesleği nedir? Yusuf Dikeç'in biyografisi... Yusuf Dikeç kimdir ve nerelidir? Mesleği nedir? Yusuf Dikeç'in biyografisi...

Kuzey Tunçelli'nin ailesi

REKORLARA İMZA ATTI

Spor kariyerinde 2 kez Dünya Gençler Şampiyonluğu alan Tunçelli, aynı zamanda Türkiye rekortmenidir. Avrupa gençler, şampiyona ve 17-18-19+ yaş Türkiye rekorlarına imza attı.

Kuzey Tunçelli 2023'te İsrail'in Netanyahu kentinde gerçekleşen Dünya Gemçler Yüzme Şampiyonasında iki altın madalya almaya hak kazandı. Bu başarısıyla, 500 metre tarihinde 15 dakika barajının altına inebilen tarihteki ilk 16 yaş altı yüzücü oldu. Kuzey Tunçelli'nin bu başarı ona Olimpiyat vizesi aldırdı. 

2024 Avrupa Su Sporları Şampiyonasında 1500 metre serbest stilde kazandığı şampiyonlukla büyükler kategorisinde ilk madalya kazandı. Daha sonrasında ise Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 1500 metre serbest stil finalini ilk sırada tamamladı ve üst üste ikinci kez Avrupa Gençler Şampiyonu oldu. 

Aslı Kalaç kimdir ve kaç yaşındadır? Aslı Kalaç'ın bilinmeyen hayatı...Aslı Kalaç kimdir ve kaç yaşındadır? Aslı Kalaç'ın bilinmeyen hayatı...

Kuzey Tunçelli

PARİS OLİMPİYATLARINDA FİNALE YÜKSELDİ 

Kuzey Tunçelli 2024 Paris Olimpiyatlarına katıldı. Olimpiyat A Barajı geçen yüzüen genç yüzücüsü oldu. Finale yükselerek, Olimpiyatlarda finale yükselen ilk yüzücü olarak adını tarihe yazdırdı. 4 Ağustos Pazar günü 19.37’de ise final oynanacak. 

Kuzey Tunçelli'nin biyografisi

YORUMLAR 2
  • Kazım 1 ay önce Şikayet Et
    Mangal gibi yüreği olan bu evladımı tebrik ediyorum. Finallerde beşinci oldu ve dünya gençler rekorunu kırdı. Üstelik bu final dünya bıyık lerde rekoru kırılarak bitti. Ne kolları, ne bacakları titredi lakin bizim yüreklerimizi titretti. Aslanım benim Türkiye ve hatta abartmıyorum dünya senden çok şey bekliyor, Allahım yolunu açık etsin ve nazarlardan saklasın.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Amatör branşlarda Fenerbahçe spor kulübü gerçekten çok iyi iş çıkarıyor.. Olimpiyatlara en çok sporcu yollayan kulüp.. Diğer büyük takımlarımızın da taşın altına elini koyması gerekiyor..
    Cevapla