Gökçe Akçelik kimdir? Hastalığı neydi? Gökçe Akçelik'in ölüm sebebi

Gökçe Akçelik ani ölüm haberinin ardından gündem oldu. Bunun üzerine Gökçe Akçelik'in hayatı ve kariyeri ile ilgili bilgiler oldukça merak edildi. İşte, araştıranlar için Gökçe Akçelik'in biyografisi...

Gökçe Akçelik kimdir? Hastalığı neydi? Gökçe Akçelik'in ölüm sebebi
Gökçe Akçelik kimdir? Hastalığı neydi? Gökçe Akçelik'in ölüm sebebi
GİRİŞ 14.08.2024 10:12 GÜNCELLEME 14.08.2024 10:12

Gökçe Akçelik 1977'de İstanbul'da dünyaya geldi. 

Çocukluk dönemini İstanbul'da geçiren Gökçe Akçelik, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından  Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Duysal Tasarım Bölümüne devam etti. 

1993'te Barkın Engin ve Orçun Baştürk ile birlikte Replikas grubunu kurdu. Sonraki yıllarda gruba Selçuk Artut ve Erden Özer Yalçınkaya da katıldı. 2005'te ise Erden Özer Yalçınkaya ayrıldı. 

Elektroakustik kompozisyon eğitimi alan Gökçe Akçelik ağırlıklı olarak, buluntu seslerin ve rastgele kayıtların dijital ortamda işlenerek düzenlenmesi üzerine kurulu çalışmalar yaptı.

Grubu ile birlikte Köledoyuran", "Dadaruhi", "Avaz", "Zerre" ve "Biz Burada Yok İken" albümlerine imza attı. 2006 yapımlı Takva film için müzik besteledi. Bu bestesi 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film Müziği Ödülü'ne layık görüldü. 

GÖKÇE AKÇELİK'İN HASTALIĞI NEYDİ?

Gökçe Akçelik kanser hastasıydı. 

GÖKÇE AKÇELİK'İN ÖLÜMÜ

Gökçe Akçelik 11 Ağustos 2024'te hayatını kaybetti. 47 yaşında yaşamını yitiren Akçelik Karacaahmet'e defnedilecektir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL