Metin Arolat kimdir ve aslen nerelidir? Metin Arolat'ın ailesi...

Metin Arolat vefat haberinin ardından gündem oldu. Bunun üzerine Metin Arolat'ın hayatı ve kariyeri de merak edildi. İşte araştıranlar için, babası, dedesi, amcası ve kuzeni de kendisi gibi ünlü olan Metin Arolat'ın biyografisi...

Metin Arolat kimdir ve aslen nerelidir? Metin Arolat'ın ailesi...
Metin Arolat kimdir ve aslen nerelidir? Metin Arolat'ın ailesi...
GİRİŞ 21.09.2024 10:28 GÜNCELLEME 21.09.2024 10:28

Metin Arolat 28 Mayıs 1972'de İzmir'de dünyaya geldi. Tam adı Mehmet Matin Arolat'tır. Aslen İstanbulludur. Anne tarafından ise Çerkes'tir. 

Çocukluk dönemini İzmir'de geçiren Metin Arolat, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu.

Üniversite döneminde abisini kaybetti. Mezuniyetinin ardından İstanbul'a dönen Mehmet Metin Arolat müzik yapmaya başladı. Diğer yandan da yönetmenlik serüvenine ilk adımını attı.

Osman Üstündağ’ın reklam ajansında yönetmen yardımcısı olarak iş hayatına başlayan Arolat, kısa süre içinde başarı elde etti ve çalıştığı kısa filmlerden biri Cannes Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü alınca bir süre Amerika’ya gidip Chicago’da Illinois Üniversitesinde reklamcılık üzerine çalışmalar yaptı. 

Türkiye'ye döndükten sonra ise Tarkan'ın klip çekimlerini yaptı. Aynı zamanda da müzik yaparak birçok albüme imza attı. 

METİN AROLAT'IN AİLESİ

Metin Arolat'ın babası Türk Hava Yollarının logosunu tasarlayanlardan biridir. Dedesi Türk şairlerinden Ali Mümtaz Arolat, büyük dedesi ise komutan Hasan İzzet Paşa'dır. Osman Saffet Arolat amcası, Emre Arolat ise kuzenidir. 

METİN AROLAT ŞARKILARI

  • 1995: Ayrılık Olmaz

  • 1998: Yine Bir Başıma

  • 2005: Kabul Et

  • 2010: Lütfen Yaz Gelsin (Single)

  • 2010: Çok Daha Ötesi

  • 2014: Karavan

METİN AROLAT'IN VEFATI

Metin Arolat 20 Eylül 2024'te İstanbul'un Kadıköy ilçesinde hayatını kaybetti. Ölüm nedeninin ise kalp krizi olduğu öğrenildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL