Toprak Razgatlıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Babası kim? Hayat hikayesi...

Toprak Razgatlıoğlu Dünya Superbike Şampiyonu olduktan sonra gündeme geldi. Genç yaşında büyük başarılara imza atan Toprak Razgatlıoğlu'nun babası da kendisi gibi sporcu. İşte, merak edenler için Toprak Razgatlıoğlu'nun biyografisi...

Toprak Razgatlıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Babası kim? Hayat hikayesi...
Toprak Razgatlıoğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Babası kim? Hayat hikayesi...
GİRİŞ 22.10.2024 13:15 GÜNCELLEME 22.10.2024 13:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Toprak Razgatlıoğlu 16 Ekim 1996'da Antalya'nın Alanya ilçesinde dünyaya geldi. Şimdilerde 28 yaşındadır. Annesinin adı Belgin Ungan'dır. Babası ise 'Tek Teker Arif olarak bilinen ünlü Türk dublör motosikletçi Arif Razgatlıoğlu'dur. 

Çocukluk dönemini Alanya'da geçiren Toprak Razgatlıoğlu 7 yaşından beri babasının yolunda ilerlemekte ve motosiklet kullanmaktadır. Babası Arif Razgatlıoğlu, Kasım 2017'de Antalya'da geçirdiği motosiklet kazasında kızıyla birlikte vefat etti.

Picture background

Türk motorsiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu tarafından yetiştirilen Toprak Razgatlıoğlu, erken yaşta spor kariyerine adım attı. 2013 ve 2014 yıllarında yarıştı ve genel sıralamada sırasıyla 10. ve 6. olarak başarı elde etti.

Almanya'nın Sachsenring kentinde düzenlenen 2014 sezonunun 7. yarışında ise birincilik elde etti. 16 yaşındayken İstanbul Park'ta pist rekorunu kırmayı başardı ve Türkiye şampiyonu oldu.

2017'de Avrupa Superstock 1000 ikincisi olan Toprak Razgatlıoğlu, 2019 Superbike Fransa ayağını birincilikle tamamlayan ilk Türk milli motosikletçi olarak tarihe adını yazdırdı.

2024 Superbike World Championship'te elde ettiği başarıyla Dünya Superbike Şampiyonu oldu. 

YORUMLAR 3
  • Emine 10 saat önce Şikayet Et
    bu kisiliklerin daha cok ekrana cikartilmasi gerek..sabah sabah cinayet kayip ve kayma hikayelriyle kadinlarimiz cocuklarimiz ailelerimiz telef oluyoruz hep beraber..
    Cevapla
  • Ayarcı 2 gün önce Şikayet Et
    Maşallah... tebrik ediyorum...
    Cevapla
  • Maşallah 3 gün önce Şikayet Et
    MAŞALLAH NAZAR DEĞMESİN. GURUR DUYUYORUZ. HEM TÜRKİYE HEM DE KENDİ ADINA YAKALADIĞI BAŞARILARIN DEVAM ETMESİ TEK TEMENNİMİZ. Nazar değmez İnşalah.
    Cevapla