Zeydan Karalar kimdir ve nerelidir? Mesleği ne? TBB Başkanı Zeydan Karalar biyografisi

Zeydan Karalar, Ekrem İmamoğlu'nun yerine TBB Başkanı olmasından sonra gündem oldu. Bunun üzerine Zeydan Karalar'ın kariyeri hakkında araştırma yapıldı. İşte, merak edenler için Adana Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Zeydan Karalar'ın hayatı

Zeydan Karalar kimdir ve nerelidir? Mesleği ne? TBB Başkanı Zeydan Karalar biyografisi
Zeydan Karalar kimdir ve nerelidir? Mesleği ne? TBB Başkanı Zeydan Karalar biyografisi
GİRİŞ 25.03.2025 10:27 GÜNCELLEME 25.03.2025 10:28

Zeydan Karalar, 1 Ocak 1958'te Adana'nın Seyhan ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Adanalıdır. Arap kökenlidir. Şimdilerde 67 yaşındadır. 10 çocukluk bir ailenin çocuğudur. 

Çocukluk dönemini Adana'da geçiren Zeydan Karalar, ilk, orta ve lise öğrenimini de burada tamamladı. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Asıl mesleği mühendisliktir. 

Makine mühendisi olarak iş hayatına başlayan Karalar, 19792da Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi oldu. 1981'de Makine Mühendisleri Odası Başkanı oldu. 2 yıl boyunca Bölge Başkanlığı ve TMMOB delegeliği yaptı. 

1985 ile 1991 yılları arasında Alman AEG ETİ Endüstri A.Ş.’de Müşteri Hizmetleri Yöneticisi olarak görev yapan Zeydan Karalar, daha sonra Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak görev üstlendi. 

1996 ile 2007 arasında ise Okan Tekstil A.Ş.’de Genel Müdür olarak çalışmalar yürüttü. 2005'te kendi şirketi olan A-TEKS Mühendislik’i, 2008'de ise ikinci şirketi Başkent Pres’i kurdu.

Cevdet Ertürkmen kimdir ve nerelidir? Şişli Belediye Başkanı Cevdet Ertürkmen ne mezunu?Cevdet Ertürkmen kimdir ve nerelidir? Şişli Belediye Başkanı Cevdet Ertürkmen ne mezunu?

Zeydan Karalar

SİYASİ HAYATI

Zeydan Karalar, 1977'de Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurulmasında aktif olarak rol oynadı. Bu dönemde yönetim kurulunda görev aldı. 1977 ile 1980 arasında ise CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.

Aktif olarak CHP çatısı altında çalışmalar yürüttü. 7 Temmuz 2010'da Cumhuriyet Halka Partisi Adana İl Başkanı olarak görevlendirildi. Ocak 2011'de ise CHP Adana İl Kongresi'nde başkan olarak seçildi. 

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI OLDU

2014 yerel seçimlerinde CHP'den aday gösterilen Zeydan Karalar Seyhan Belediye Başkanı olarak seçildi. 

Zeydan Karalar'ın biyografisi

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLDU

CHP, 2019 yerel seçimlerde dana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Zeydan Karalar'ı gösterdi. Zeydan Karalar, 31 Mart seçimlerinde seçimi kazanarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 

TBB BAŞKANI OLDU

Zeydan Karalar Mart 2025'te, Ekrem İmamoğlu'nun görevden uzaklaştırılmasının ardından geçici olarak  Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili oldu. 

ZEYDAN KARALAR'IN EŞİ

Zeydan Karalar, Nuray Karalar ile evlidir. Çiftin 3 çocuğu bulunmaktadır. 

Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL