Çankırı

Çankırı'da görüldü: Afrika'nın en hızlı ve en tehlikeli hayvanları arasında

11:40 02 Aralık 2024 22 Yorum Var
Çankırı'da görüldü: Afrika'nın en hızlı ve en tehlikeli hayvanları arasında

Çankırı'da nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için kırmızı listede yer alan ve Afrika'nın en hızlı ve en tehlikeli hayvanları arasında gösterilen vaşak ve yavruları görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, kaçak avcıları caydırmak ve doğal yaşamı korumak amacıyla Cihaner Tekçam isimli bir vatandaş tarafından Ilgaz Dağları'ndaki ormanlık alanlara birkaç kamera kuruldu. 

VAŞAK AİLESİ KAMERADA 

Tekçam'ın kameraları nesli tehlike altında olan vaşakları görüntüledi.

Kameralara yansıyan görüntülerde, vaşakların, yavrularıyla birlikte doğal ortamlarında dolaştığı görüntülendi. Tekçam, Çankırı'da ilk kez vaşak ile karşılaştığını belirterek çok şaşırdığını söyledi.

BÖLGEDE İLK KEZ GÖRÜLDÜ 

Amacının bir nebze de olsa kaçak avcılığın önüne geçmek olduğunu söyleyen Tekçam, "Kameraları ormana yerleştirtildikten sonra, bölgemizde yaşadığını bildiğimiz ama daha önce görmediğimiz bir vaşak türü tespit ettik. Bölgede daha önce hiç vaşak görmemiştik. Görünce çok şaşırdık. Zaman zaman olduğunu duyuyorduk ama hiç görülmemişti. Vaşağın görüntülerinden bir tanesinde, gündüz vakti ormanda gezdiğini gördük. Diğerinde ise gece vakti yavruları ile gezdiği görülüyor. Benim için vaşak görüntülemek çok güzel bir histi." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

22 Yorum Var
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    Avcılar avlanacaksa gitsinler domuz avlasınlar,yahu ûlkemizde domuzlar okadar çoğaldiki artık insanlarda da korkmuyorlar,,çakalların çoğalması lazım,nedense çakallar azalmaya başladı
    Cevapla
  • Can 4 ay önce Şikayet Et
    Afrika mı? Afrikada vaşak yaşamaz ki. Daha soğuk alanların hayvanı
    Cevapla
  • 06ankara 4 ay önce Şikayet Et
    Yaban hayatı denilen bölgelerde yaşıyan her türlü canlı yaşam dünyası malesef insanlık tarafından işgal edilmiş ve hizle bu haksızlık ilerliyor, şu yalan Dünya'nın en zararlı ycanli yaratigi insandir , avcılık veya ziraat veya konut tatil köyü bungolov vs lerle hayvan alemine yaşayacak yer bırakmadık......
    Cevapla
  • CEMAL ÖZTÜRK 4 ay önce Şikayet Et
    Acıların bu hayvana kımamarını dilerim. ORMANLARIMIZ İÇİN VE ÜLKEMİZİN ZENLİĞİDİR
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Doğayı sadece kanunlar ve yasaklar değil, sevgi ve bilgi korur. Önce ahlaklı insan olmayı öğrenelim. Ahlaklı insan olmak için her hangi bir Dine mensup olmak zorunda değilsiniz. Japonların Dini yok ama hepsi ahlaklı ve doğaya saygılı.
    Cevapla
  • Can't 4 ay önce Şikayet Et
    Japonlar şintoizm e sahip çoğunlukla :) dinsiz değiller yani ama ahlaklı olmak için dine mensup olmak gerekli mi tartışılır
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.