Cildinizi kahve telvesiyle temizleyin

Türk kahvesinin telvesi ile cildinizi temizlediğinizde, teninizin her zamankinden daha pürüzsüz ve daha temiz olduğunu göreceksiniz.

Cildinizi kahve telvesiyle temizleyin
Cildinizi kahve telvesiyle temizleyin
GİRİŞ 13.09.2013 12:44 GÜNCELLEME 25.06.2014 09:31
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türk kahvesi içtikten sonra kesinlikle fincanın dibinde kalan telveyi dökmeyin. Vaktiniz varsa o telveyi yüzünüze masaj yapar gibi sürün. Ve kuruyana kadar bekletin. Eğer cildiniz çok kuruysa parmağınizi zeytinyağına batırıp ondan sonra telveyi yüzünüze uygulayın.

Kan dolaşımını hızlandıran, ciltteki pürüzleri alan bu formülü uygularken zeytinyağı yerine gül suyu ve maden suyundan da yardım alabilirsiniz, amaç burada kahvenin yüzünüzde eşit şekilde dağılımını sağlamak. Kahveyi bir cam üzerinde gezdirir gibi gezdirin. Çok da bastırmayın. Uygulama bittiğinde yüzünüzde bekletmeyin hemen yıkayın.

KAHVENiN BiR DiĞER FAYDASI
 

ABD'li uzmanlartarafından yapılan bir araştırma, sıklıkla kahve içen kadınlarda depresyona girme eğiliminin, kahveyi nadiren tüketen hemcinslerine göre yüzde 20 oranında az oranında görüldüğünü ortaya koyuyor. Araştırma ekibinde yer alan

Harvard Üniversitesi'nden Alberto Ascherio, kahve tüketiminin enerjiyi arttırdığını ve iyi hissetmeyi sağladığını belirterek, bu son araştırmanın, uzun süreli ve kronik hale gelen kafeinli kahve tüketiminin etkilerini ortaya çıkarmayı amaçladığını ifade ediyor.
 

Araştırma kapsamında, ortalama yaşları 63 olan yaklaşık 50 bin kadının yıllar içindeki kahve tüketme sıklığının incelendiğini kaydeden Ascherio, düzenli olarak günde 4 fincan ya da daha fazla sayıda kahve içen kadınların, kahveyi sıklıkla tüketmeyen kadınlara oranla yüzde 20 daha az depresyona girdiğinin saptandığını belirtiyor.

 

Uzmanlar ayrıca, çok sık kahve içen kadın ve erkeklerde Parkinson hastalığına yakalanma riskinin de azaldığını belirledi.

 

KAYNAK: ROTA HABER
YORUMLAR 16
  • advczgvd 7 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten oylemi
    Cevapla
  • Ceren 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi mutlaka denemelisiniz
    Cevapla
  • Ayla 7 yıl önce Şikayet Et
    Hanımlar süper hemen deneyin bence
    Cevapla
  • feyza 7 yıl önce Şikayet Et
    mutlaka deneyin Hanımlar Süper bir şey güzeldir daha da güzel oldum
    Cevapla
  • Merve 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüzüm ve burun kısmı parlıyo
    Cevapla
  • Ece 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten işe yarıyor mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akkuyu bir ilk olacak! Türkiye 664 milyon dolar harcadı
Anne aile hekimini hastanelik etti! Nedenini duyanlar kulaklarına inanamadı