Hierapolis Antik Kenti'ndeki kazı ve restorasyon çalışmaları
Kazı Heyeti Başkanı Ord. Prof. Dr. D'Andria: "Antik çağda Cehennem Kapısı olarak adlandırılan mağarada keşiflerde bulunuldu"
Pamukkale Hierapolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Ord. Prof. Dr. Francesco D'Andria, antik çağda Cehennem Kapısı olarak adlandırılan mağarada keşiflerde bulunulduğunu bildirdi.
İtalyan Kazı Başkanı Ord. Prof. Dr. D'Andria, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi ziyaret ederek Hierapolis Antik Kenti'nde bu yıl gerçekleştirdikleri kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Cehennem Kapısı, Aziz Philippus Kilisesi ve mezar alanında çalışmalar yaptıklarını anlatan D'Andria, "Tiyatro restorasyonu sırasında antik Çağda Cehennem Kapısı olarak adlandırılan mağaraya girildi ve keşiflerde bulunuldu. Girişin bulunduğu yerde Pamukkale'nin beyaz travertenlerini oluşturan karbondioksit gazı yayan termal su kaynağının içinde M.Ö 2'inci yüzyıl Hellenistik dönem kült kullanımına ilişkin objeler ortaya çıkartıldı. Buluntular kutsal mağaranın kadınlar tarafından özel kullanımını düşündürmektedir" dedi.
Hz. İsa'nin 12 havarisinden biri olan Aziz Philippus'un 2011 yılında keşfedilen mezarında da kazı ve restorasyonun devam ettiğini, kutsal alanın kesin olarak Aziz Philippus kültüne adanmış olduğunu doğrulayan buluntuların ortaya konduğunu, havari Philippus'un mezarının varlığı ve kutsal alanın M.S 5 ve 8'inci yüzyıllar arasında önemli bir hac merkezi olduğunun kesin olarak kanıtlandığını da aktardı.
YORUMLAR