Dua nedir, ne değildir?
Gülistan dergisi, Mayıs sayısında insanın Rabbi ile ilişkisinin en temelinde yer alan duayı konu ediniyor. Dergide, duanın ne olup ne olmadığı işleniyor.
Derginin Yayın Yönetmeni Süleyman Karakaş, şöyle demiş yazısında: "Dua ise manevi bir sebeptir. Nasıl ki kâinatın zahiri, fiziki işleyişinde, bazı kurallar var ise (ki bunlara Sünnetullah denir) aynı şekilde, gözle görünmeyen âlemde (manevi âlem; gayb âlemi) geçerli olan bazı kurallar vardır. İşte, dua bu manevi sebebe sarılmak demektir."
Prof. Dr. Mehmet SOYSALDI'da "Dua ve İncelikleri" adlı yazısında, duanın, kulun; Allah'ın yüceliği karşısında acziyetini itiraf etmesi, sevgi ve tazim duyguları içinde yardımını istemesidir, diyor. Yani, Rabbimiz -haşa- bize ne yapacağını sormuyor ki, biz ona "Ey Rabbim! Şu şöyle olsun, bu böyle olsun." Diyelim. Bizden, kulluğun bir gereği olarak O'na yalvarmamızı istiyor.
Hatice Kübra Ergin de yazsında, çok defa yanlış anlaşılan bir konuyu gündeme getirmiş: "Çalışmak ile dua etmek birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısıdır. Sebebin neticesini yaratanın Allah olduğunu hatırından çıkarmadan, sebepler âleminin gereklerini yerine getirmek, duanın edebine de uygundur."
Gülistan Dergisi'nin Mayıs sayısından bazı başlıklar:
Sohbet: Bizim sahibimiz Allah'tır
Seyda Muhammed Konyevî
Tarihten İbret Levhaları: Kosova meydanını inleten yiğit
Yavuz Bahadıroğlu
Âb-ı Hayat: Sufi, batıl ve zalim karşısında susmaz
Ahmed er-Rufai rahmetullahi aleyhi
Güncel Fetvalar: 'Duam kabul olmadı!'
Nasihat: 'Kalbindeki putları kır!'
Abdülkadir Geylani -rahmetullahi aleyhi-
Ayrıca, her, ay çocuklara hitap eden Gülçocuk eki, Gülistan ile birlikte hediye ediliyor...