İtibar'ın Şubat sayısı bayilerde
İtibar'ın 29. sayısı olan Şubat sayısı raflardaki yerini aldı.
İtibar'ın 29. sayısı olan Şubat sayısında müzik kültürü üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Yalçın Çetinkaya söyleşisi ve geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Milli Şairimiz Mehmed Âkif'in Darülfünûn'da verdiği edebiyat derslerinin notları hakkında M. Fatih Andı'nın kaleme aldığı bir inceleme de yer alıyor.
İtibar, her zamanki gibi usta çizer Hasan Aycın'ın çizgisiyle açılıyor. Hemen arkasından, uzun bir aradan sonra şiir yayınlayan Turan Koç'un "Artış" şiiri geliyor. Derginin şiir sayfaları Hüsrev Hatemi'nin "Saman ile Kehribar Hikayesi", İbrahim Tenekeci'nin "Berhayat" ve Samed Karataş'ın "Tüm Saç Tipleri İçin" başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Fatma Şengil Süzer, Nurettin Durman, Emel Özkan, Bilal Can, Serkan Türk, Cengizhan Orakçı, Serdar Arslan, İlker Nuri Öztürk, Tevfik Emre Akın ve İsmail Kılıçarslan. Bu ayın arka kapak şiiri ise Süleyman Çobanoğlu'na ait.
Derginin Şubat sayısının öykü sayfalarında ise uzun bir aradan sonra öykü yayınlayan Selçuk Orhan'ın "Kendi Malının Sahibi", Yıldız Ramazanoğlu'nun "Döndü" ve Güray Süngü'nün "Ampul Kafa" öyküleri bulunuyor. Derginin Ocak sayısında Aykut Ertuğrul'un öykü atölyesinin ürünleri yer almıştı, Şubat sayısında ise Güray Süngü atölyesinden dört genç öykücünün ürünleri yer alıyor: Tülay Işıkdemir, Ersin Perk, Sinan Köse ve Nurdan Garpaslan.
Yalçın Çetinkaya Söyleşisi ve Mehmed Âkif'in Edebiyat Dersleri İncelemesi
İtibar'ın Şubat sayısında müzik kültürü üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Yalçın Çetinkaya ile Ali Görkem Userin konuşmuş. Müzikten felsefeye kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen söyleşi derginin en dikkat çekici metinlerinden birisi. Dergide öne çıkan bir diğer çalışma ise, geçtiğimiz günlerde bulunan milli şairimiz Mehmed Âkif'in Darülfünûn'da verdiği edebiyat derslerinin notları üzerine M. Fatih Andı'nın kaleme aldığı inceleme yazısı: "Darülfünûn Müderrisi Mehmed Âkif ve Edebiyat Dersleri". Derginin bu ayki bir diğer sürprizi ise Leyla İpekçi. Bu sayı ile birlikte düzenli olarak İtibar'da yazmaya başlayan İpekçi'nin ilk yazısı "An'da Olmak: Eski Dostum Fare" başlığını taşıyor. İstikrarlı yazılarıyla her ay okuyucuyla buluşan Atasoy Müftüoğlu "Radikal Kötülüklerle Uzlaşmak" adlı çalışmasıyla yazılarına devam ediyor. Mehmet Dinç "Nurettin Topçu'nun Türkiye'nin Maarif Davası Eseri Üzerine Bir Değerlendirme", Ali Görkem Userin "2000 Sonrasında Türk Romanının Diline Bir Bakış", Zeynep Fırtına "Kuş Kanadı Kalem Olsa, Ah Yazılmaz Benim Derdim", Said Yavuz "Akif İnan'a Doğru Yirmi Adım", Sait Mermer "Toprağın Hareketi" başlıklı yazılarıyla derginin düzyazı sayfalarında yer alıyorlar. Suavi Kemal Yazgıç, Saadettin Acar, Gökhan Ergür, M. Fatih Andı, Yunus Emre Tozal, Ercan Yılmaz, Kâmil Yeşil ve Ercan Yıldırım yazılarıyla İtibar'ın Şubat sayısına katılan diğer isimler.