Ramazan şenlik ve eğlence ayı değildir

Gençdoku'nun yeni sayısında Ramazan ayının farziyetine uygun şekilde idrak edilmesinin gereği ile ilgili değerlendirmeler oluşturuyor.

Ramazan şenlik ve eğlence ayı değildir
Ramazan şenlik ve eğlence ayı değildir
GİRİŞ 04.07.2014 00:54 GÜNCELLEME 04.07.2014 01:34

Gençdoku Dergisi, Temmuz sayısının ana dokusunu Ramazan ayının farziyetine uygun şekilde idrak edilmesinin gereği ile ilgili değerlendirmeler oluşturuyor.

Dergide bu konu bağlamında gazeteci yazar Muharrem Coşkun’un, Nureddin Yıldız Hocaefendi ile gerçekleştirdiği özel bir söyleşi yer alıyor.

Yine aynı merkezde, hayatın hayâ ile bağı koparıldığından beri ailelerin, mekteplerin müesseselerin çürüyüşünü, Modernlik denilen çağ rüzgarının, insanı kendisinden, çevresinden ve Yaratıcısı'ndan uzaklaştırmasını gündeme taşıyarak haya hayattır başlıklı bir yazı yer alıyor. Ramazan Yılbaşını Döver mi, yazısında yılbaşı kutlamalarından intikam alırcasına yaygın bir israf kültürü oluşturarak amacından şaşan Ramazan etkinliklerini, iftar merasimlerini insafla frenleyerek Ramazan-ı şerif’i bu mübarek vaktin ruhuna uygun şekilde idrak edebilmenin gereğini üzerinde duruluyor.

Yaşar Değirmenci, istişarenin hayati önemi üzerinde dururken Salih Eğridere, Nasr Suresi’nin günümüze doğrudan hitap eden evrensel vurgularını açarak tebrik ve takdir beklemeden sadece vazifesini yerine getirebilmenin övüncüyle şenlenebilen Müslüman olmanın değerine atıfta bulunuyor. Sefa Çetinkaya, ilişki terapisinde olması gerekenlere bilimsel izahlar getirdikten sonra asıl hüküm sahibinin Kadir-i Mutlak olduğunu vurgulayarak iç ve dış dengelerimizi yerine oturmanın dayandığı merkez bakış açısını ele alıyor.

Dergide bu ay da, dünya gündemini, ülke gerçeklerini ve asli değerlere bağlılığın kaçınılmaz vurgularını var. M.Mustafa Uzun, Lice’de indirilen bayrağın Kudüs bayrağı olduğuna işaret ederek yanlış algı ve hareketlerin gereksizliğine işaret ediyor. Yakın tarihimiz açısından bir kopuş belgesi olan Lozan’ı gazeteci Muharrem Coşkun tarafından yeniden masaya yatırılıyor. Nurdal Durmuş, olmamız gereken yerde olan, ölmemiz gereken yerde ölen cesur kız Rachel Corrie vak’asını bizler için bir vicdan dersi olarak yeniden okuyor. Nurettin Durman, Üstad Necip Fazıllı günleri hatırlatırken, Hüseyin Akın güzel bir muallim örneği İsmail Hakkı Akalın’ı anlatıyor. Vedat Sağlam, Mavi Marmara dirilişinden notlar derliyor. Cesur Küçük Twitter’in yerli rakibi Ahsar’a hayırlı olsun derken, Mustafa Furkan da Bilim Tezgahında bilişim dünyasının yeni harikalarını tanıtmaya devam ediyor.

Büyüklere Masallar bu ay da aynı bilge üslubuyla okuyucuyu hem gülümsetmeye tem düşündürmeye devam ediyor. Turan Kışlakçı, Prof. Dr. Salih Tuğ, Sadık Yalsızuçanlar, Bülent Yıldırım, Mehmet Cengiz ve Mustafa Köylü özel röportajlarımızda yine özel şeyler söylüyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan Özel'e telefon yanıtı! "Telefonu bilerek açmadım"
Bakan Bayraktar: Gabar'da günlük petrol üretimi 75 bin varile çıktı