Nasr Suresi fazileti nedir? Nasr suresi okunuşu ve anlamı...

Nasr Suresi, Kuran-ı Kerim’in en son indirilen suresi olup en kısa surelerinden biridir. Toplamda üç ayetten oluşan sure, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in tebliğ görevinin bittiğini ve vefatının habercisi olduğuna işaret edilmektedir. İşte Nasr Suresinin Arapça okunuşu ve Türkçe meali...

Nasr Suresi fazileti nedir? Nasr suresi okunuşu ve anlamı...
Nasr Suresi fazileti nedir? Nasr suresi okunuşu ve anlamı...
GİRİŞ 08.12.2021 10:09 GÜNCELLEME 08.12.2021 10:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kuran-ı Kerim’in en son indirilen suresidir. Kuran-ı Kerim’deki sırasına göre yüz onuncu sure olan Nasr, indiriliş sırası yün on dörttür. Nasr Suresi kelime anlamı olarak yardım, zafer anlamına gelmektedir. Kuran-ı Kerim’in en kısa ayetlerinden olan Nasr Suresi, Medine’de indirilmiş ve 3 ayetten oluşmaktadır.

Bazı alimlere göre Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in vefatının habercisi olduğu için Veda suresi anlamına da gelmektedir. Nasr Suresi, bir bakıma İslam’ın artık hakim güç olmaya başladığını, birçok toplum ve kavmin grup grup Müslüman olmasını ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in tebliğ görevini yerine getirdiği anlamına gelmektedir. Kuran-ı Kerim’in son ve en kısa surelerinden olan Nasr Suresi indirildiğinde, tüm Müslümanlar büyük bir sevinç ve mutluluk yaşamıştır. İslam dininin güçleneceği düşüncesiyle herkes sevinirken Ebu Bekir Sıddık sevinememiş aksine hüzünlenip ağlamıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in görevini yerine getirdiği ve artık dünyalık bir işi kalmadığı için ahirete göçeceğini anlayan Ebu Bekir Sıddık üzüntü içine insanlara bu durumu açıklamıştır.

Nasr Suresi Fazileti

Nasr Suresinden önce indirilen surelerde, İslam’ın fetihle müjdeleneceği bildirilmiştir. Nasr Suresinde ise birçok toplumun artık İslam’a geçtiğini aktarmaktadır. Surede Allah’ı tespih etmeyi tavsiye ettiği görülmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s), Nasr Suresinin indirilmesinin ardından namazlarından sonra Allah’ı zikrettiği bazı rivayetlerde aktarılmaktadır. 

Bazı kaynaklara göre Peygamber Efendimiz (s.a.s) Nasr suresinden bir işaret alarak ebedi aleme geçişin hazırlıklarının yapılması ima edildiği aktarılmaktadır. 

Nasr Suresi

Nasr Suresi Okunuşu

İzâ câe nasrullâhi ve’l-fethu. Ve raeyte’n-nâse yedhulûne fî dînillâhi efvâcâ. Fe sebbih bi-hamdi Rabbike vestağfirhu innehû kâne tevvâbâ.

Nasr Suresi Meali

Allah’ın yardımı ve fetih geldiği zaman. Ve insanların, Allah’ın dinine dalga dalga girdiklerini gördüğün zaman. Hemen Rabbini överek tespih et ve O’ndan mağfiret dile. Çünkü O, tövbeleri çok kabul edendir.

YORUMLAR 7
  • ????????? 2 yıl önce Şikayet Et
    güzeeeelllllllllllllllllllll
    Cevapla
  • KJHKJNJKSJHJWOIJHKD 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi,güzel olmuş
    Cevapla
  • Iyi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş dersi de çok işime yaradı
    Cevapla
  • Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Soğolun
    Cevapla
  • ??????? 4 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyeden skandal! Kentsel dönüşüm yerine milyarlık vurgun
Türkiye hakkında alçakça ifadeler: İstanbul Barosu için harekete geçildi!