Yanlışlıkla küfür etmek orucu bozar mı? Diyanet'e göre oruçluyken küfür etmenin hükmü!

Oruç ibadetini yanlışlardan ve noksanlardan uzak bir şekilde yerine getirmek isteyenler, oruçluyken küfür etmenin hükmünü öğrenmek istiyor. Peki, İslam açısından son derece hassas konulardan bir tanesi olan küfür etmek orucu bozar mı?

Yanlışlıkla küfür etmek orucu bozar mı? Diyanet'e göre oruçluyken küfür etmenin hükmü!
Yanlışlıkla küfür etmek orucu bozar mı? Diyanet'e göre oruçluyken küfür etmenin hükmü!
GİRİŞ 18.03.2024 10:46 GÜNCELLEME 18.03.2024 10:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Oruç tutmanın yalnızca aç kalmaktan ibaret olmadığının ve aynı zamanda İslam’a uygun düşmeyen sözlerden ve eylemlerden de uzak durulması gerektiğinin bilincine varılması gerekmektedir. Oruç ibadetini eksiksiz ve hatasız bir şekilde yerine getirmek isteyenlerin yakın mercek altına aldığı konulardan bir tanesi de hiç şüphesiz oruçluyken küfür etmenin hükmü oldu.

Hem kötü alışkanlıklardan vazgeçmek ve hem bedeni hem ruhu arındırmak isteyen müminler orucu bozan ve bozmayan durumları Ramazan ayı boyunca sorgulamaya devam ediyor. Diyanet'in yaptığı açıklamalar doğrultusunda bilerek yahut istemeden de olsa ağzından kötü bir söz çıkan kişilerin orucunun bozulup bozulmadığı merak ediliyor.

Küfür Etmek Orucu Bozar mı? Diyanet'e Göre Oruçluyken Küfür Etmenin Hükmü!

Din İşleri Yüksek Kurulu resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, "Müslüman her zaman ve her yerde haramlardan sakınmalı, başta oruç olmak üzere ibadetle geçirilen Ramazan ayında ise daha da dikkatli davranmalıdır. Oruçlu kimsenin tüm günahlardan sakınarak oruç ibadetinin maksadına uygun hareket etmesi gerekir. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır: “Her kim yalan söylemeyi ve yalanla amel etmeyi bırakmazsa, o kimsenin yemesini içmesini bırakmasına Allah’ın hiçbir ihtiyacı yoktur.” (Buhârî, Savm, 8).

Oruçlu olan kimsenin yalan konuşmaktan ve yalanla iş yapmaktan uzak durduğu gibi gıybet, kötü söz söylemek, kul hakkı yemek, harama bakmak, kumar oynamak vb. yasak davranışlarda bulunmaktan da uzak durması gerekir."

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • atakan76 8 ay önce Şikayet Et
    Elbette oruç bozulur, müslüman insanın ne işi olur küfürle, üstelik niyetliyken, oruç tutmak aç kalmak mı? Allah akıl vermiş bence bu sorulmaz bile, fetva veremem tabi ama benim dinim akıl diniyse veririm ve benim dinim akıl ahlak fazilet ilim hoşgörü ve en insani dindir, küfür eden adamın aç kalmasına mı ihtiyacı var Rabbimin.nokta.
    Cevapla
  • Hakan 8 ay önce Şikayet Et
    Yuvarlak konuşmaya gerek yok. Bozar mı bozmaz mı? Uzak durmak başka, bozar demek başka. Orucu bozar ifadesini göremedim.
    Cevapla
  • atakan76 8 ay önce Şikayet Et
    eeee netice? küfür orucu bozar mı bozmaz mı? önümüzde ki bin sene de bunu mu soralım, BOZAR BOZMAZ diyemiyorsanız bu nasıl bir şey? çok mu zor. Ciklet orucu bozar mı? duş alırken kıça su kaçarsa orucu bozar mı? kan vermek orucu bozar mı? bence bu zekada olan insanlara oruç farz bile değil! dünya yapay zeka, robotlar, marsta koloni, biz afganistan, yemen, libya, ciklet orucu bozar mı!
    Cevapla
  • ONUR DOĞAN 8 ay önce Şikayet Et
    Haberde nihai olarak küfürün orucu bozup bozmayacağı yazmıyor. Küfür tabii ki orucu bozmaz ancak, tabii ki diğer aylarda ve Ramazan ayında küfürden net bir şekilde uzak durmamız lazım. Haber tam sonucu vermemiş, bilginize
    Cevapla
  • memed 8 ay önce Şikayet Et
    Yani bozar mı ? Bozmaz mı ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mourinho'dan Galatasaray'a olay gönderme!
Yüzme bilmeyen metrobüse binemiyor! İstanbul'da bu da oldu