Suriye hükümetinden Reyhanlı açıklaması

Suriye hükümetinden yapılan açıklamada Reyhanlı'da dün düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili sorumluluk reddedildi.

Suriye hükümetinden Reyhanlı açıklaması
Suriye hükümetinden Reyhanlı açıklaması
GİRİŞ 12.05.2013 11:58 GÜNCELLEME 12.05.2013 13:01
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Suriye Enformasyon Bakanı Umran el Zubi, devlet televizyonunda yayınlanan basın toplantısında, "Suriye böyle bir şey yapmamıştır ve asla da yapmaz çünkü değerlerimiz buna izin vermez. Böyle dayanağı olmayan suçlamaları ortaya atmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

El Zubi, "Şehitlerin ölümü bizi çok üzdü" diye konuştu.

"SORUMLULUK TÜRKİYE'NİN"

Bakan El Zubi, bu durumu yaratanın Türkiye'nin politikaları olduğunu, dolayısıyla sorumluluğun Türkiye'de olduğunu da söyledi.

Resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre El Zubi, "Türk hükümeti sınır bölgelerini uluslararası terörist odaklarına çevirdi. Türk hükümeti ve başbakanı Türk halkına, Suriye halkına ve bölge halklarına karşı siyasi ve ahlaki sorumluluk taşımaktadır" dedi.

El Zubi, Türkiye'nin halen "silah, patlayıcı, otomobil, para ve katillerin" Suriye'ye girişini kolaylaştırmaya devam ettiğini de vurguladı.

El Zubi'nin bu sözleri dünkü saldırılardan bu yana Suriye hükümetinden gelen ilk açıklama oldu.

YORUMLAR 32
  • MEHMET ÖNAL 11 yıl önce Şikayet Et
    demekki side orada akan kandan hoşlanıyorsunuz. savaşa hayırcı arkadaşlar iyi sallıyor ama boş sallıyor. kimse savaşı istemez. tamam savaşmayalım peki varmı bir çözümünüz yok. amerika girecek olsa orayıda ıraka çevirecekler diye hopluyorsunuz. demek ki sizde orada akan kandan hoşlanıyorsunuz. orada barış istemeyen sadece kana susamış bir cani var. çözüm nedir onu söyleyin o zaman da bilelim.
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 11 yıl önce Şikayet Et
    Doğrucu Davut. Ne alakası var? Hükümet açıklamıştı: Yıllardır bu PKK sorununun çözümü için çalışıyorlardı. Ama İsrail oyunu olması doğrudur.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 11 yıl önce Şikayet Et
    doğrucu davut'un dediği de laf ola torba dola. israilin arkasında kapı gibi amerika var girmek istese, amerika izin verse suriyenin 2 saatlik işi var.ordan burdan cephe açmasına gerek yok. işi bulandırıp saptırmanın da gereği yok.orada 50 üzerinde insan öldürülmüş önce bir onu sorgula sonra entrika düşüncelerini yorumlarız
    Cevapla
  • sahin haberci 11 yıl önce Şikayet Et
    adamlar haklı. Suriye PKK yı bir zamanlar nasıl beslediyse şimdi de Türkiye aynı şeyi yapıyor; bu da onun bir sonucu oldu.
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    @Mustafa Kemal, 40 yıldır Esad sülalesinin zulmü altında inleyen ve başkaldırmak için. nihayet fırsat bulan Suriye'nin asıl sahibi %80 sünniler neden terörist oluyormuş? 1981 yılında iki şehri yerle bir eden ve o zamandan iktidarda söz sahibi olmak için uğraşan sünnilerden 30 binini üç günde uçak, buldozer ve bıçaklarla doğrayan Esad'ın babası ve şimdi yüzbinden fazla sünniyi öldüren Esad değilde onun bu zulmüne başkaldıran halkmı terörist? Hani ismin devrimci ismi, hani devrimciler diktatörlere karşı çıkardı? Ama diktatör senin diktatörün olunca Stalin kadar zalim bu adamı bile desteklemekten utanmıyorsanız mutlaka ortak noktalarınız vardır değilmi!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suriye'deki olaylarda terör örgütü PKK/YPG parmağı! Kayseri'deki olayı fırsat bildiler
İsrail Savunma Bakanı Gallant 'acil' diye duyurdu