Kırım'ın efsanevi lideri ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kiev'de Kırım Tatarlarının efsanevi lideri Mustafa Cemil Kırımoğlu ile bir araya geldi.

Kırım'ın efsanevi lideri ile görüştü
Kırım'ın efsanevi lideri ile görüştü
GİRİŞ 28.02.2014 23:11 GÜNCELLEME 01.03.2014 00:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

şleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'nın Kırım Özerk Bölgesi'ndeki gelişmeler ve Rusya'ya ait bazı hava ve kara unsurlarının bu bölgeye giriş yaptığı ve Simferopol Havaalanı'nın Rus birliklerince ele geçirildiği haberleri üzerine resmi bir ziyaret için bulunduğu Bulgaristan'dan Ukrayna'ya gitme kararı aldı.

DAVUTOĞLU TWİTTER'DAN MESAJ ATTI

Akşam saatlerinde Bulgaristan'ın Şumnu kentinden Kiev'e giden Davutoğlu, hareketinden önce de Ukrayna Dışişleri Bakan Vekili Andriy Deşçitsa ile bir telefon görüşmesi yaparak gelişmeler hakkında bir ön bilgi aldı. Davutoğlu Ukrayna'ya gitmeden önce de Twitter hesabından, "Rumeli'deki soydaşlarımızın kaderi bizim için nasıl azizse, Bahçesaray'ı kalbinde taşıyan geçmişte vatan hasretiyle büyük acılar çekmiş olan Kırım'daki kardeşlerimizin kaderi de aynı şekilde aziz" diye yazdı.

DAVUTOĞLU'NUN UKRAYNA TEMASLARI

Davutoğlu bugün sona erecek sürpriz ziyareti sırasında Dışişleri Bakan Vekili Deşçitsa'nın yanısıra Ukrayna Devlet Başkan Vekili ve Parlamento Başkanı Oleksandr Turçinov ile Başbakan Arseniy Yatsenyuk'la da görüşecek. Davutoğlu ayrıca Kırım Tatar Milli Meclisi eski Başkanı ve Ukrayna Meclisi Üyesi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu da kabul edip, hükümette yer almayan çeşitli siyasi parti temsilcileriyle de buluşacak.

YORUMLAR 4
  • yusuf kenan 10 yıl önce Şikayet Et
    BirSes. Ukraynada Ab ile Rusyanın güç savaşı var, rusya yanlısı lider devrildi yerine Ab yanlısı lider geldi. Rusyada bunun için Ukraynaya giriyor. Bizim için Rus yanlısı olmamaları daha iyi. Çünkü Ruslar Türklere her zaman katliam yaptılar.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    yaşar ak kardeşim güzel özetlemiş .... biz hepimiz türkiye yiz.....
    Cevapla
  • BirSes 10 yıl önce Şikayet Et
    At izinin it izine karistigi cag. Simdi bu neo-conlar Turkiye de basbakani dusurmeye calisiyorlar, ama ayni neoconlarin degistirdigi hukumeti ukraynada bizim hukumetimiz destekliyor... Anlayan varsa beri gelsin...
    Cevapla
  • yaşar ak 10 yıl önce Şikayet Et
    Tatarı, Çerkezi, Lazı, Çeçeni, Pomağı, Aphazı, Yörüğü, Kürdü, Arabı,Arnavutu, Boşnağı. Hepsi de muazzam değer. Herkesin değeri hepimizin. Çiğbörek benim, çiğköfte benim, horon benim, farklı farklı adetler gelenekler benim. Tek kelime muhteşem, vesselam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Jandarmayı gizlice dinledi, yalan ihbarda bulundu: İşte amca Fuat'ın ifadesi!
Başıboş köpek dehşeti kameralarda!