Yunanistan abilerine koştu! Türkiye'yi bu kez de ABD'ye şikayet etti!

Meteor füzeleri nedeniyle Avrupa ile sorunlar yaşayan Yunan Savunma Bakanı Dendias Türkiye'nin ismini vermeden 'komşu ülke' ifadesini kullanarak ABD'de şaşırtan açıklamalarda bulundu. Dendias ABD'den destek beklediğini ifade etti.

GİRİŞ 12.02.2025 15:48 GÜNCELLEME 12.02.2025 16:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunanistan Türkiye’yi abilerine şikâyet etti. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias Washington’da düzenlenen 6. Delphi Forumu’nda konuştu. Dendias ABD’nin müttefikleri kimler sorusunu sorarak yeni uluslararası gerçekliğin zorluklarını ve Türkiye’nin bölgedeki sorunlara müdahil olmasından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Dendias konuşmasında Türkiye’nin adını vermeyerek şaşırtan ifadelerle şikâyette bulundu. Dendias, Yunan Devlet Başkanı Kiryakos Miçotakis ve Joe Biden yönetiminin geliştirdiği ikili ilişkilerin Trump döneminde de devam etmesini ve savunma ilişkilerini derinleştirmek için bu kez de ABD’den destek bekledi.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron- Yunanistan Devlet Başkanı Kiryakos Miçotakis

TÜRKİYE'NİN METEOR FÜZESİ ALIMI YUNANİSTAN'A DERT OLDU

Avrupa ülkelerine Türkiye ile savunma alanında işbirliği yapmama çağrısında bulunurken Yunanistan Devlet Başkanı Miçotakis ise Fransa’nın başkenti Paris’te Emannuel Macron’a Türkiye’ye Meteor füzelerinin satışını onaylamaması için bir kez daha konuştu. Macron ise Türkiye’ye füze satışı konusunda görüşmeleri sürdürdüklerini belirtirken ikilinin toplantı çıkışı yüzlerinin asık olduğu ve görüşmenin iyi gitmediği iddia edildi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias 6. Delphi Forum Washington D.C- 11.02.2025

AVRUPA'DAN UMDUĞUNU BULAMAYINCA ABD'YE KOŞTU

Miçotakis ve Dendias Avrupa’dan Türkiye’ye yönelik tutumları nedeniyle sert tepkilerle karşılaşırken bu kez de ABD’nin yolunu tutan Dendias Türkiye hakkında şikâyetlerde bulundu.

Dendias Doğu Akdeniz’de ABD’nin çıkarlarını savunacak en iyi ittifakı seçmeleri gerektiğini ifade ederek, “Ama temel bir soru sormama izin verin. Ne demek istiyoruz? Peki ABD'nin dünyayı istikrara kavuşturma çabasındaki müttefikleri kimler olacak? Bu nedenle, bizim bölgemizde, Doğu Akdeniz'de var olan iki farklı örneği ele alacağım. Ve sonra ABD'nin, iki örnekten hangisinin kendi çıkarlarına daha iyi hizmet ettiğine karar vermesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

DENDİAS TÜRKİYE'Yİ KARALAMAK İÇİN ÇABALADI

Dendias Türkiye’nin adını anmadan komşu ülke diyerek Türkiye’nin uluslararası hukuka ve uluslararası deniz hukukuna uyma zorunluluğu hissetmeyen bir devlet olarak nitelendirdi. Türkiye’nin NATO üyesi bir ülke olduğunu ve Rusya ile yakın ilişkilerine devam ettiğinin altını çizerek Atina hükümetinin ise ABD’nin silah desteği verdiği Ukrayna’nın yanında olduğunu belirtti.

Dendias, Türkiye’nin ismini vermeden bölgeyi istikrarsızlaştırdığını iddia ederek, "Uluslararası alanda tanınan sınırları zorluyor, uluslararası anlaşmalara meydan okuyor ve neredeyse her bölgesel çatışmaya aktif olarak katılıyor. Aynı istikrarsızlık kaynağıdır, her geçen gün daha da İslamcı hale geliyor, Müslüman Kardeşler'e ev sahipliği yapıyor, Hamas'a dost ve İsrail'in açık bir muhalif” dedi.

Büyük Filistin Yürüyüşü 14.10.2023

DENDİAS YALANA BAŞVURDU

Dendias Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege Denizi’nde saldırgan tutum sergilediği yalanına başvurarak Türk İHA’lar, uzun menzilli füzeler ve uçak gemileri ürettiklerini ve Yunanistan’ı savaşla tehdit ettiğini hatırlatarak Osmanlı vizyonunu ele aldı.

Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde Editör olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Uyan Müslüman 3 saat önce Şikayet Et
    Uydurmasyon ülke Yunanistan. Osmanlının binlerce şehit vererek Tapınak-Rodos şövalyelerine, Doğu Roma İmp. ve Venediklilere karşı aldığı toprakların üstüne savaşmadan konan gaspçı hırsız Yunanistan !! Mora Yarım Adasında bu Yunanlı vahşi canavarların bebek-yaşlı demeden Müslümanlara karşı işledikleri soykırım hergün TV'lerde anlatılmalı, eğitim sisteminde ilkokuldan-üniversiteye kadar an
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Listede yok yok! Devleri peşinden koşturan futbolcu şimdi kulüpsüz
Yenilenen Volvo XC90 Türkiye'de tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı