İsrail hükümetinde organize plan: Netanyahu'ya ateşkes tehdidi
İsrail Hükümeti 7'inci esir takasını sabote ederek 600'den fazla Filistinlinin salıverilmesini iptal etti. Netanyahu'nun ateşkesi sabote etmesinin asıl nedeninin ise koalisyon hükümeti tarafından tehdit edildiği iddia edildi.
İsrail ve Gazze arasında süren esir takasında kriz yaşandı. İsrail hükümeti 7’inci esir takasında serbest bırakılması beklenen 600’den fazla Filistinli tutuklunun salıverilmesini iptal ettiğini duyurdu.
İsrail hükümetinin yaptığı açıklama kapsamında Hamas’ın esir takası sırasında İsraillileri aşağılamak için tören düzenlediği belirtildi.
BM VE ABD'DEN İSRAİL'E TAM DESTEK
BM is İsrail’in açıklamasına destek vererek Hamas’ın esir takası sırasındaki törenin uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunarak kınadığını duyururken ABD’de İsrail’in tavrına destek verdi.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Hamas’ın İsrailli rehinelere yönelik olarak “barbarca muamele” diyerek eleştirdi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Brian Hughes ise İsrail’in Filistinli esirleri bırakmaması sonrasında açıklama yaparak, “İsrail'in tutukluların serbest bırakılmasını erteleme kararı uygun bir yanıttır. Başkan Trump, Hamas'a karşı İsrail'in hangi yolu seçerse seçsin onu desteklemeye hazırdır" ifadelerini kullandı.
HAMAS "NETANYAHU KASITLI OLARAK ENGELLİYOR" DEDİ
Hamas yetkilisi İzzet el-Rişk ise yaptığı açıklamada Netanyahu’nun anlaşmayı kasıtlı olarak engellemek için uğraştığını ve teslim töreni hakkındaki iddiaların ateşkes anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerden kaçınmak için ortaya attığını ifade etti.
İSRAİLLİ MUHALİFTEN NETANYAHU'YA TEPKİ
İsrail Demokratlar Partisi Lideri Yair Golan ise Netanyahu yönetiminin ateşkes konusundaki tavrını eleştirerek, “İkinci aşama konusunda yürütülen müzakere yok. Lafı evirip çeviriyor ve rehinelerin hayatlarını hiçe sayıyor” dedi.
NETANYAHU HÜKÜMETİ'NİN ORGANİZE PLANI DEVREDE
İsrail medyasında yer alan haberde ise Benyamin Netanyahu’nun esir takası sürecini sürekli olarak engellemeye çalıştığı aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’i ikna çabaları olduğunu vurgu yaptı.
Smotrich ise Netanyahu’ya savaşın bitmesi halinde koalisyondan çekilerek hükümeti yıkmakla tehdit ettiği belirtildi. Netanyahu’nın ise hükümeti ayakta tutmak için ateşkes anlaşmasını sürekli olarak sabote ettiği de İsrail basınında geniş yankı buldu.
-
Mehmet 1 ay önce Şikayet EtABD, AB koşulsuz destek veriyor peki biz ne yapabiliyoruzBeğen Toplam 1 beğeni
-
Selim 1 ay önce Şikayet EtTürkiye nerede BM peki iklim kanunlarını kim istiyor BM,DEF ve Bill Gates kim yapıyor iktidar.Milletin istemediğini iktidar neden yapıyor?Kim kimdir kim kimdendir?Beğen
-
sor 1 ay önce Şikayet EtBM nın İsrail in köpeği olduğunu biliyoruz. 20 bin çocuk oldurn insanları suçsuz yere tutukalayan İsrail e hiç bir şey diyemezlerBeğen Toplam 5 beğeni
-
taşgan 1 ay önce Şikayet Etsizin hayvan olmanız için bile çok yol varBeğen Toplam 1 beğeni